изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 12:18 EEST
ГЕНЕРАЛНИЯТ КОНСУЛ НА ТУРЦИЯ В БУРГАС АХМЕТ ЮЛКЕР ЩЕ ПОСЕТИ ДОБРИЧ    
НовиниНовият генерален консул на Република Турция в Бургас Ахмет Юлкер ще бъде на официална визита в Добрич на 20 октомври, съобщиха от пресслужбите на областна администрация и кметството. В 11 часа той ще се срещне с областния управител Динчер Хаджиев, като срещата между двамата ще бъде опознавателна. Новият консул на Република Турция в Бургас ще се запознае с икономическото развитие на областта, възможностите на икономически, културни и социални контакти между двете държави.

В 11.30 часа гостът ще се срещне с кмета на Добрич Детелина Николова. Срещата е инициирана от турския дипломат - също с опознавателна цел. Добричкият градоначалник ще запознае госта с общината и перспективите за развитие на града. Ще бъдат обсъдени възможности за партньорство между двете институции. В 12 часа г-н Юлкер ще посети Военното гробище в Добрич.
Това е първото назначение за Ахмет Юлкер като консул. Окръгът, за който той отговаря, обхваща областите Бургас, Сливен, Ямбол, Варна, Шумен, Добрич, Русе, Силистра, Разград и Търговище.
Община град Добрич си сътрудничи с турския град Къркларели от 1993 година. Характерът на партньорството се определя в областта на културата и икономката. През 2003 година експерти от турската община гостуваха в Добрич и бяха запознати със стратегията за икономическо развитие. Традиционно двете общини разменят културни делегации, които участват в празниците на градовете. В процес на преговори между Добрич и Къркларели е актуализиране на Меморандума за сътрудничество.
 


Сходни връзки

ГЕНЕРАЛНИЯТ КОНСУЛ НА ТУРЦИЯ В БУРГАС АХМЕТ ЮЛКЕР ЩЕ ПОСЕТИ ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди