изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:17 EEST
ДАНЪК "СГРАДИ" ЩЕ СКОЧИ ОТ 20 ДО 30 % ПРЕЗ 2006 Г.    
НовиниМежду 20 и 30 % ще е увеличението на данък "Сгради" през 2006 година, каза финансовият зам.-кмет Иван Колев. "В момента се подготвят промените в Закона за местните данъци и такси, като се предвиждат промени в данъчната оценка на жилищата. В нея са включени различни коефициенти, като например за местоположение на жилището, категорията на населеното място" - поясни още И. Колев.

Той добави, че Министерството на финансите не препоръчва увеличаване на промилите за такса смет. Очакванията на министър Орешарски за постъпления в бюджета от увеличението на данък "Сгради" е в размер на 19 800 хил. лв., каза още И. Колев.
Не се предвижда да има промени в начините на плащане на данъка и всеки, който плати цялата сума до 31 март 2006 г., ще ползва 5 % отстъпка.
Ще има промени и в данък МПС, каза още зам.-кметът и уточни, че става дума за товарните автомобили с маса над 12 тона. "Тези, които са с две оси, ще запазят размера на данъка си, но МПС-тата с над две оси ще трябва да подадат нови данъчни декларации, като при тях промяната на данъка ще е минимална" - поясни още финансист № 1 на Добрич.

 


Сходни връзки

ДАНЪК "СГРАДИ" ЩЕ СКОЧИ ОТ 20 ДО 30 % ПРЕЗ 2006 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди