изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:55 EEST
С БОГАТА ПРОГРАМА ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ ПРАЗНИКА СИ ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО    
КултураС богата културна програма ще отбележи празника си Генерал Тошево, научи НДТ. Тържествата по повод Деня на града - 8 ноември, ще започнат още в последния ден на октомври. За учениците са предвидени много спортни и културни мероприятия - ще се проведе лекоатлетически крос "Будители", детски турнир по футбол.

Ще се проведат и много литературни четения и срещи. На 1 ноември, когато се отбелязва и Денят на будителите, ще бъдат поднесени цветя пред паметниците и паметните плочи на Йордан Йовков в Ген. Тошево, Красен, Росица и Изворово, както и пред паметника на Дора Габе в Дъбовик и лобното място на Васил Контаров край с. Василево.
На 3 ноември жителите и гостите на града ще могат да видят спектакъла на Добричкия театър "Църква за вълци". Най-малките ще могат да се надпреварват за титлите Мини мис и мистър талант, а по-големите имат възможността да претендират за короната на Мис Генерал Тошево, като конкурсът ще бъде на 4 ноември в дискотека "Трите бора". Гост на тържествата ще бъде и Духовият оркестър от Добрич. На 7 ноември официално ще бъде открит паметник Бялата лястовица и ще бъде извършен ритуал по вдигане на знамената. Същия ден от 16 часа ще се състои тържествената сесия на ОбС - Ген. Тошево, след което поздравителен концерт ще изнесат гости от Болград и НЧ "Светлина".
  Кулминацията на тържествата ще бъде на 8 ноември, когато от 9 часа ще бъде отслужена празнична литургия за Архангеловден, след което от 10,30 часа на площада ще има празнична програма, в която участие ще вземат ансамбъл "Добруджа" - Добрич, и Райко Кирилов.
 


Сходни връзки

С БОГАТА ПРОГРАМА ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ ПРАЗНИКА СИ ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди