изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 09:44 EEST
ОБЩИНА КАВАРНА РЕАЛИЗИРА ПРОЕКТ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА МЛАДЕЖКАТА ЗАЕТОСТ    
Новини30 младежи от община Каварна бяха заети по проект "Повишаване на младежката заетост в община Каварна и/чрез подобряване на условията за квалификация на кадри в учебния център". Проектът е на община Каварна и се реализира с финансовата помощ на ЕС, като финансирането е по програма ФАР.

Главната цел на проекта е да се постигне повишаване нивото на заетост сред младежите /18-29 години/ в община Каварна чрез подпомагане на процеса на тяхното устройване на работа чрез осигуряване на условия за успешна квалификация и привличане на местните общности с конкретни дейности. Сред целите, които си е поставила общината, реализирайки проекта, е повишаването на конкурентноспособността на младежите, наети по проекта, тяхното интегриране на пазара на труда; осигуряването на подходяща социална среда за преодоляване на отчуждаването на младежите от обществото и не на последно място - мотивиране на работодателите да наемат младежите.
Продължителността на проекта е 7 месеца, а младежите - общо 30 души, са заети за период от 5 месеца. Стойността му възлиза на над 50 хил. евро. С труда на участниците в него се извърши ремонт на сградата на Учебния център в Каварна.
Чрез проекта бяха реализирани редица дейности - сформиране на екип за управление с необходимия опит и квалификация, изработване на критерии на младежи от целевата група, набиране на бенефициенти, кратко теоретическо и практическо обучение на работното място, разработване на етапи за ремонта и сформиране на отделните строителни единици, лицензиране на Учебния център, с цел той да може да бъде използван в бъдеще от все повече млади хора.
 


Сходни връзки

ОБЩИНА КАВАРНА РЕАЛИЗИРА ПРОЕКТ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА МЛАДЕЖКАТА ЗАЕТОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди