изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:33 EEST
КМЕТЪТ НА ДОБРИЧ НАСТОЯВА ЗА ПРОВЕРКА В ЕГ "ГЕО МИЛЕВ"    
ОбразованиеОт кметството в Добрич информираха, че в писмо до началника на Регионалния инспекторат по образование и до директора на ЕГ "Гео Милев" кметът на Добрич настоява за проверка в школото, поради зачестилите случаи на тютюнопушене в училището.

Поводът за поисканата проверка е поведението на учениците по време на протести в сряда за ниските температури в училището и зачестилите сигнали от граждани до Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни за пушене в двора на гимназията. "Като кмет на Община град Добрич ценя и насърчавам инициативността на младите хора, но не мога да отмина прояви, несъответстващи на образователните и възпитателни модели, към които всички се стремим" - се отбелязва още в писмото. Детелина Николова информира директорите на двете институции за адекватните мерки, които общината предприе за изясняване на ситуацията с температурите в учебните стаи, станали повод за стачката на учениците. Направените замервания от РИОКОЗ Добрич са констатирали, че температурите в класните стаи на езикова гимназия "Гео Милев" са в допустимите стойности, с изключение на кабинета на учениците, инициирали протестите. Кабинетът е бил с отворени прозорци, което е причинило по-ниско измерените температури. В писмото на градоначалника са обяснени и действията на кметството, осигурило нормални условия за провеждане на учебния процес във всички общински училища, детски градини и ясли. Посочва се, че е извършен ремонт на отоплителните инсталации, газифицирани са учебните заведения, осигурено е отоплението и са предвидени средства за заплащане на консумираната енергия.
 


Сходни връзки

КМЕТЪТ НА ДОБРИЧ НАСТОЯВА ЗА ПРОВЕРКА В ЕГ "ГЕО МИЛЕВ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди