изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:49 EEST
ДОЦ. ЯКОВА ПРЕДСТАВИ НОВАТА СИ КНИГА ПРЕД ДОБРИЧКИ УЧИТЕЛИ    
ОбразованиеНовата книга на доц. Милка Якова от Департамента за повишаване квалификацията на учителите във Варна "Основи на педагогическото познание" бе представена вчера пред учители от детски градини в Добрич.

 Книгата бе презентирана от директора на ЦДГ №20 Валентина Господинова, която сподели, че е удоволствие човек да прочете най-новия труд на доц. Якова и изрази увереността си, че тя ще се превърне в настолна книга за педагозите. Книгата представя по оригинален начин вижданията на автора за основните педагогически категории, за моралното и културно формиране на детето, за играта и общуването като педагогически феномени. Трудът на доц. Якова е адресиран към младите хора, които се подготвят да станат учители, както и към всички други - действащи педагози, възпитатели, родители и общественици.
Трогната съм от присъствието си тук, каза доц. Якова. тя подчерта, че не случайно след няколко представяния пред различни аудитории е книгата й да бъде презентирана именно в нашия град, тъй като работи с детските градини в Добрич вече повече от 30 години. Авторката сподели, че книгата обобщава нейния над 20-годишен преподавателски и изследователски опит в областта на педагогиката. Рецензия, публикувана в списание "Педагогика", прочете д-р Кулишев от департамента. От нея става ясно, че в книгата се говори за нарушения баланс между образованието и възпитанието на децата за сметка на възпитанието. Стана ясно, че интерес представлява позицията на доц. Якова за играта, в книгата си тя прави извода, че училището е длъжник на децата в това отношение.
Добричките учители приветстваха сърдечно доц. Якова за книгата й  и си пожелаха срещите им да продължат. "Докато тупти Вашето сърце, погледът Ви винаги ще е насочен към Добрич" - изрази увереността си един от присъстващите педагози.

 


Сходни връзки

ДОЦ. ЯКОВА ПРЕДСТАВИ НОВАТА СИ КНИГА ПРЕД ДОБРИЧКИ УЧИТЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди