изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:57 EEST
Волен Сидеров: Отговорността за ценовия шок е на правителството    
ПарламентСофия. Българската нация живее зле, въпреки оптимистичните доклади, които държавните ни чиновници дават на евронаблюдателите. Това заяви в декларация от парламентарната трибуна председателят на парламентарната група на "Атака" Волен Сидеров, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

Като основна причина за това той посочи поредното повишение на цените на тока, водата и парното. Сидеров обясни, че цената на топлоенергията се покачва с 30 на сто от 1 ноември т.г., а на електроенергията - непрекъснато расте. Тази тенденция, според него, се наблюдавала още при предишното правителство, продължава и при сегашното "под шапката на левицата", която би трябвало да спазва социалните си обещания.
Сидеров смята, че премиерът Сергей Станишев и министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров се оправдават с комисията за енергийно регулиране. Това е абсурдно - за какво са министрите, след като ще се оправдават с решенията на една комисия, попита реторично лидерът на "Атака". "Отговорността за ценовия шок е на правителството", бе категоричен той. И нарече тази политика геноцид. Той обясни, че българският народ е изправен пред перспективата да се грее на дърва и да се осветява на свещи. Сидеров попита какво налага например повишението на цената на природния газ, след като с Русия не са предоговаряни нови цени. Той смята, че сегашната политика е била заложена от предишния кабинет, който е "поднесъл на тепсия българската енергетика на чужди съмнителни фирми". Другата основна причина била затварянето на 3-и и 4-и блок на АЕЦ "Козлодуй".
"Преди два месеца казах, че това правителство ще ни струва по-скъпо от предсрочни избори и днес виждам, че за съжаление съм бил прави", завърши Сидеров.
 


Сходни връзки

Волен Сидеров: Отговорността за ценовия шок е на правителството | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди