изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:05 EET
Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за туризма    
ПарламентСофия. Депутатите приеха днес на първо четене промени в Закона за туризма, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Промените предвиждат забрана на “двойните цени” за българи и чужденци в туристическите обекти в страната ни. Предвидена е и санкция за собствениците на обекти, които не спазват забраната.

По този начин се цели ограничаване на дискриминацията между българските и чуждите туристи. Цените в курортите ще трябва да бъдат не само в евро, а и в български лева.
Новост в закона е и категоризацията на туристическите хижи в страната, които вече ще носят 1, 2 или 3 еделвайса, в зависимост от качеството на предлаганите от тях услуги.
С промените Законът за туризма урежда и статута на създадената Държавна агенция по туризма.
Депутатът от Демократи за силна България (ДСБ) Асен Агов обяви от трибуната в парламента, че неговата партия няма да подкрепи Закона за туризма, тъй като той не решавал нищо. “На туризма му е нужна цялостна стратегия и много по-сериозна политика”, бе категоричен Агов и допълни, че нищо в сегашния закон не определяло приоритетното за България значение на туризма. Според депутата от ДСБ, МРРБ също трябвало да има отношение с туризма, тъй като от министерството зависело подобряване на инфраструктурата.
Стефан Софиянски от Български народен съюз (БНС) пък обяви, че те ще подкрепят закона. Според него, обаче трябвало или да се създаде акционерно дружество, което да стопанисва инфраструктурата, или големите български курорти да станат кметства, които да се грижат за инфраструктурата в района си.
 


Сходни връзки

Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за туризма | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди