изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:50 EEST
Гърция иска България да отмени забраната върху вноса на гръцки птици    
Новини

Гръцкото министерство на земеделието поиска от България, Македония и Албания да отменят забраната върху вноса на птици и птичи продукти от Гърция, предаде БТА.



Заместник-министърът на аграрното развитие и храните Александрос Кондос в писмо до заместник-външния министър Еврипидис Стилианидис е настоял да бъдат предприети всички необходими мерки, за да бъде издействана отмяната на едностранната забрана, наложена от трите съседни страни.

Министерството на земеделието е изпратило писма до посланиците в Атина, както и до ресорните министри на трите страни, с които ги уведомява за отрицателните резултати от тестовете за птичи грип, извършени в лаборатории в Солун и във Великобритания, които "не оправдават предприемането на едностранни мерки".
"Тези мерки трябва да бъдат отменени", настоява гръцкото министерство в писмата.

Миналата седмица България, Албания и Македония забраниха вноса на птици от Гърция след откриването на съмнителен случай на птичи грип във ферма на остров Хиос.

В четвъртък Брюксел оповести, че предварителните резултати от тестовете, извършени в лаборатория на ЕС в Уейбридж, Великобритания, са били негативни за птичи грип.

Въпреки това ЕС не изключи възможността за наличие на птичи грип в региона и заяви, че превантивните мерки ще останат в сила в очакване на резултатите от другите тестове.


http://www.news.bg/

 


Сходни връзки

Гърция иска България да отмени забраната върху вноса на гръцки птици | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди