изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 21:47 EEST
Кадафи сключи сделка със САЩ    
НовиниТежкото положение на българските сестри говори, че Либия не е готова да бъде приета обратно в международната общност, твърди статия в американското интернет издание Myrtlebeachonline.com.

Либийският лидер Муамар Кадафи сключи сделка със САЩ и европейските съюзници Либия да се откаже от ядрената си оръжейна програма в замяна на това САЩ да вдигне икономическите санкции срещу Триполи и да сложи край на международната му изолация.

Но тежкото положение на българските медицински сестри показва, че Либия не е готова да бъде приветствена обратно в международната общност, пише изданието.

Сестрите очевидно не са виновни, изтъква вестникът и припомня, че международни експерти по СПИН и екип на Световната здравна организация, посетил Либия, заключиха, че вирусът е бил разпространен от неотговарящи на санитарните изисквания болнични практики, а Люк Монтание – откривателят на вируса, поканен в Либия от сина на Кадафи Сейф ал Ислам, установи, че някои от децата са заразени преди пристигането на сестрите.

Те явно са обвинени, защото либийските власти са се опитали да отклонят обществения гняв от инфектирането на децата, пише американското интернет-издание, цитирано от Дарик радио.

Статията припомня, че Европейската комисия протестира за случая, а президентът Джордж Буш направи силно изказване, като прие българския президент Георги Първанов в Белия дом. http://www.news.bg

 


Сходни връзки

Кадафи сключи сделка със САЩ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди