изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:17 EEST
120 ЩЕ ЗАПОЧНАТ РАБОТА В ТЕРВЕЛ ПО НАЦИОНАЛНИ ПРОГРАМИ ЗА ЗАЕТОСТ    
ОбществоС два проекта община Тервел кандидатства като работодател по национални програми за заетост на безработни, съобщи за НДТ зам.-кметът Дияна Илиева.

Ако те бъдат одобрени, ще бъдат устроени на работа 120 души. Единият проект е по програмата "От социални помощи към осигуряване на заетост" и предвижда да бъдат заети 100 души. Те ще бъдат устроени в дейности с комунално-битов характер, ще охраняват общински обекти, ще работят в трайни дейности - строително ремонтни работи и разчистване и ликвидиране на нерегламентирани сметища.
Другият проект на община Тервел е за социални асистенти по националната програма "Асистенти за хора с увреждания". Ще бъдат ангажирани 20 безработни, които ще се грижат за хора с увреждания с 90 и над 90 процента намалена работоспособност. Около половината от тях са деца.
Както НДТ писа, за 2006 г. броят на разкритите работни места по националните програми зависи от равнището на безработицата в съответната община. За Тервел за септември тя е 18,16 на сто.

 


Сходни връзки

120 ЩЕ ЗАПОЧНАТ РАБОТА В ТЕРВЕЛ ПО НАЦИОНАЛНИ ПРОГРАМИ ЗА ЗАЕТОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди