изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:53 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалите две  денонощия на територията обслужвана от РДВР гр.Добрич са регистрирани 8 криминални престъпления и произшествия.


 1.На 23.10.2005 г. в Първо РПУ Добрич е получено съобщение за това, че неизвестно лице е влязло в апартамент, намиращ се в района на жк "Балик" гр.Добрич и е извършило кражба на ел.бойлер, домакинска посуда и дрехи.
  2. На 22/23.10.2005 г. в гр.Добрич неизвестно лице е влязло в паркиран лек автомобил "Фолгсваген" и е извършило кражба на авторадиокасетофон. Автомобила е бил паркиран в района на автогара гр.Добрич.
 По двата случая работят служители на Първо РПУ Добрич, провеждат оперативни мероприятия за установяване и задържане извършителите на престъпните деяния. Образувани са полицейски дознания.
 3. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на Първо РПУ са установени две маловръстни лица на 13 и 15 години, ученици в Специализирано училище на територията на гр.Добрич. Двете деца са обявени за общодържавно издирване, тъй като през изминалата седмица са напуснали учебното заведение, в което учат и са били в неизвестност. Двамата ученика са предадени на дежурен възпитател от учебното заведение.
 4. На 23.10.2005 г. в РПУ Каварна е получен сигнал за това, че около 05.30 ч. в с.Българево общ.Каварна е нанесен побой над 46 годишен жител на гр.Каварна.
 След получаване на сигнала служители на РПУ Каварна са отреагирали незабавно и са установили 33 год.жител на гр.Каварна, който е заподозрян в извършването на побоя.
 Пострадалия е настанен за наблюдение в МБАЛ Каварна.
 В момента се изясняват обстоятелствата довели до инцидента, има и предварителни данни за употреба на алкохол.
 По случая е започнала и подготовката за бързо полицейско производство.

На територията, обслужвана от РДВР са  регистрирани 9 ПТП с 1 пострадал гражданин
- на 22.10.2005 г. около 10.00 ч. в района на ул."Калиакра" в гр.Добрич е възникнало ПТП между л.а. "Рено", управляван от 43 год.жител на гр.Добрич и л.а. "Фиат", управляван от 51 годишен жител на с.Петлешково община Ген.Тошево. В резултат на ПТП в добричката болница с фрактура на черепа е настанен водача на л.а. "Рено". Нанесени са и значителни материални щети по двата автомобила.
Причините, довели до възникване на ПТП се изясняват в условията на предварително производство.
- за времето от 03.00 ч. на 22.10.05 г. до 01.00 ч. на 24.10.05 г. от служители на Първо РПУ Добрич и РПУ Шабла са установени 4 водачи на леки автомобили на 19, 22, 35 и 37 години от гр.Добрич, с.Ловчанци общ.Добричка и гр.Шабла, управлявали след употреба на алкохол над 1,2 промила. Техническите средства с които са изпробвани са отчели съответно 1,55; 1,87 промила;  1,37 и 1,80 промила в издишвания от водачите въздух.
Материалите  по три от четирите случая се подготвят за бързи полицейски производства, тъй като деянието на водачите е престъпление по чл.343 Б ал.1 от НК.
 
 Поделенията на РЗ ПАБ   са участвали в гасенето  на 2 пожара.
 - на 23.10.2005 г. около 01.00 ч. в РС ПАБ Ген.Тошево е получен сигнал за пожар в сеновал в с.Присад общ.Ген.Тошево. Пожара е потушен от служители на РС ПАБ. Унищожени са около 120 бали слама и 2 тона груб фураж в насипно състояние.
 Причината довела до възникване на пожара е небрежност при боравене с открит огън. Спасена е къща и стопанска постройка, намиращи се в непосредствена близост до горящия сеновал.
 - на 23.10.2005 г. в РС ПАБ Ген.Тошево е получен сигнал за пожар в гаражно помещение в с.Василево общ.Г.Тошево. Пожара е потушен от служители на РС ПАБ. Унищожена е около 40 кв.м. от покривната конструкция на помещението, спасени са къща и стопански постройки.
 Причината, довела до възникване на пожара е късо съединение в ел.инсталация. 

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди