изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:53 EET
БСП ЩЕ ОЦЕНЯВА РАБОТАТА НА ДЪРЖАВНИ ШЕФОВЕ    
Новини

Областното ръководство на БСП в Добрич ще прави политическа оценка на работата на всички директори на държавни фирми и предприятия, съобщи на пресконференция народният представител от "Коалиция за България" Ясен Пенчев.



 

По списък ще се разглежда работата на шефовете на Държавен фонд "Земеделие", Областна земеделска служба, НОИ, Териториална данъчна дирекция, АДВ, ДФК, Митница и т.н. Политическата оценка за качествата на държавните началници ще бъде представена на тристранна среща на коалиционните партньори, където ще се вземе решение за смяната на част от тях. "Вървят процесите по някои кадрови решения, обезпечаващи управленската политика на следизборната коалиция. В понеделник /б.р. - вчера/ ще има заседание на оперативното ръководство на областния съвет на БСП. Председателите на общинските партийни съвети ще докладват по хода на отчетно-изборната кампания, както и за държавните структури на територията на общините в Добричка област - ще има списък и кои са в момента хората, които ги ръководят. Ще бъде дадена и политическата оценка за тяхната работа. По-късно ни предстои коалиционна среща на областно ниво, където ще направим преглед на държавните структури в Добричко, както и кои са персонално хората, които ги оглавяват. Там също ще бъде дадена оценка за тяхната работа. Може би следващият етап ще бъде кой ще реализира политиката, която имаме в съответните сектори. Мисля, че е нормално, когато идваш с определени намерения за промяна в политиката, да се прави преглед и на хората, с които ще бъде реализирана. Това е практика навсякъде по света" - каза Ясен Пенчев.

Той заяви, че един от въпросите, които ще движи тази седмица в София е смяната на националната концепция относно управлението на отпадъците.

"Оказва се, че сегашната национална стратегия е в противоречие с последните изменения в Закона за управление на отпадъците, който бе приет на 29 септември 2005 година. В сряда в 11 часа ще се срещна с министър Джевдет Чакъров и твърде вероятно е добричката депутатска група да бъдем в основата на специално заседание на ПК по опазване на околната среда и водите, заедно с министерството на околната среда и водите - за внасяне на заседание на МС на нова концепция за управление на отпадъците - да се премахне стратегията и влагането на пари за изграждане на сметища - депа за твърди битови отпадъци от типа, който сега се познава и се практикува в страната със заводи за преработка за отпадъците, тъй като сегашната стратегия е все още в сила. Изразходват се огромни средства за проучване, проектиране, откриване на петна, строителство по ИСПА. Европейски пари, които ще отидат на вятъра за далавери" - каза Ясен Пенчев.

Граждански неподчинения и обществени дебати щяло да има, ако в Добричко бъдат изградени двете сметища, за да се оползотворят 20 млн. евро от ИСПА. Днес общинските съветници от БСП ще убеждават колегите си в местния парламент именно в това, че сметищата в региона не трябва да се изграждат.

"Според мен има възможност МС да разгледа стратегията и да насочи парите в други проекти, но не и за тези сметища. Подготвил съм целия проект за "Оксалор" и ще го депозирам в областна управа. Ако преминем към технология за изгаряне на отпадъците, ще бъдем забранена зона за износ на селскостопанска продукция за ЕС. Ако бъдат изградени заводите по френската технология "Оксалор" в Добричко, то инвестициите ще бъдат изцяло на немска финансова групировка, а общините ще влязат като съдружници. Депониране на отпадъци може да има само, ако няма друга възможност. Средствата, които са предвидени за изграждането на двете депа в Добричка област, да бъдат пренасочени за други инфраструктурни проекти. Готовност имаме да поемем всички пари за пътната инфраструктура, в това число имаме и проектна готовност - за инфраструктура, за пречиствателните станции. Особено покрай морето - Каварненската не е завършена, Шабла няма канализация. В Генерал Тошево има проектна готовност за изграждане на канализация в една част от града. Така, че парите могат да се пренасочат. Това няма да бъде някакво нарушение спрямо договореностите с ЕС. Те пак ще бъдат за инфраструктура. Бърза се да се усвоят тези 20 млн. евро, откакто започнахме разговорите за "Оксалор", заяви пред медиите народният представител Ясен Пенчев, който е и областен лидер на БСП. НДТ

 

 

 


Сходни връзки

БСП ЩЕ ОЦЕНЯВА РАБОТАТА НА ДЪРЖАВНИ ШЕФОВЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди