изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:13 EEST
София и Букурещ биха могли да се присъединят към ЕС през 2007 г., обяви Европейската комисия    
Европейски съюзСтрасбург. Румъния и България би трябвало да изпълнят условията за присъединяване към ЕС до предвидената дата 1 януари 2007 г., сочат докладите на Европейската комисия за напредъка на двете страни, представени днес в Европейския парламент в Страсбург, предаде АФП.

Документите подчертават необходимостта от продължаване на усилията за изпълнение на необходимите условия, особено по отношение на борбата с корупцията в двете страни.
“България и Румъния реализираха важен напредък в подготовката за членство. Въпреки това заровете все още не са хвърлени”, се посочва в изявление на еврокомисаря по разширяването Оли Рен. “Въпросите, представени в нашите доклади, трябва да се вземат предвид изключително сериозно и да служат като стимул за ускоряване на реформите, ако България и Румъния искат да се присъединят на 1 януари 2007 г.”, продължава текстът.
“Двете страни отговарят на политическите критерии за членство, и двете са с функциониращи пазарни икономики, но поради забавяне в изпълнението на необходимите реформи е възможно задълженията в някои сфери да не бъдат изпълнени до предвидената дата за членство”, се посочва още в изявлението.
АФП припомня, че Европейската комисия ще се произнесе окончателно относно присъединяването на България и Румъния през април или май 2006 г. и тогава ще стане ясно дали ще има евентуално отлагане на членството за някоя от страните или и за двете.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

София и Букурещ биха могли да се присъединят към ЕС през 2007 г., обяви Европейската комисия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди