изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:42 EET
Европейската комисия изразява "загриженост" по пет от преговорните глави на България за ЕС    
Европейски съюзСофия. Пет са главите, по които Европейската комисия изразява загриженост в мониторинговия доклад за членството на България в Европейския съюз. Това са "Земеделие", "Правосъдие и вътрешен ред", "Регионална политика", "Фирмено право" и "Свободен достъп до услуги", предаде репортер на Агенция “Фокус”.

В доклада се посочва, че най-големите проблеми на България са борбата с организираната престъпност, високата престъпност и корупция, селско стопанство, ветеринарен контрол и недостатъчното усвояване на структурните фондове на Европейския съюз. Това стана ясно при представянето на доклада на Европейската комисия от Димитрис Куркулас, ръководител на делегацията на Европейската комисия у нас. В доклада се посочва, че трябва да се засили ветеринарният контрол върху животните и животинските продукти.
Европейската комисия препоръчва още по-малките общини да участват по-активно в усвояването на структурните фондове. Димитрис Куркулас предупреди, че ако България не изпълнява условията, тя няма да получи финансиране по тези фондове.
По отношение на организираната престъпност, в доклада се подчертава, че трябва да се работи, за да се прекратят престрелките по улиците, както и убийствата от наемни убийци. Куркулас подчерта, че в България все още няма нито едно заведено дело за нарушения на закона по високите етажи на властта. Корупцията в държавната администрация също е висока, се отбелязва в доклада.
Необходими са допълнителни усилия, за да стане правосъдието по-ефективно, както и системата за защита на свидетелите да заработи също по-ефективно и конструктивно.
Трябва да се работи за ограничаване на интелектуалното пиратство, се препоръчва още в доклада на Европейската комисия.
ИЛИНА ГРИГОРОВА

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

Европейската комисия изразява "загриженост" по пет от преговорните глави на България за ЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди