изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 09:57 EEST
100 000 ЕВРО ЗА АТРАКТИВЕН ИМОТ В СЕЛО СОКОЛОВО    
НовиниБоряна БОЖИДАРОВА: Между 35 000 и 45 000 евро достигнаха цените на старите къщи в балчишкото село Сенокос

 В началото на инвестиционния интерес те са се търгували между 15 000–20 000 евро. Това коментира кметът на селото Михаил Милчев.

Интерес има не само към старите къщи, но им към свободните парцели, в които се изграждат нови жилища. Освен чужденци от Западна Европа, имоти в селото са си закупили и руснаци от Санкт Петербург, които са построили къщи в типичен руски стил. Предвижда се скоро в Сенокос да се изгради вилно селище от 12 къщи. В момента в балчишкото село трайно са се установили немци, швейцарци и англичани.

Голям инвестиционен интерес, предимно от немци и англичани, има и в балчишкото село Соколово. Близо 90 имота в селото са закупени от чужденци, каза кметът Марчо Митев. Някои от по-атрактивните терени са достигнали цени до 100 хил. евро,  но свободни парцели в регулация вече няма. Интересът към селото е огромен заради близостта с Балчик и новостроящото се голф-селище до Топола.

В момента в селото се строят 30 нови къщи. Английското строителство е предимно едноетажно, докато немското е двуетажно. Заради това безработицата в Соколово е сведена до минимум. Чужденците освен, че наемат строители от селото, осигуряват работа на местните хора и за поддръжка на домовете си.  
 


Сходни връзки

100 000 ЕВРО ЗА АТРАКТИВЕН ИМОТ В СЕЛО СОКОЛОВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди