изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:20 EET
Парламентът да забрани влизането на Муун в България, иска "Атака"    
Парламент

Светият синод: Претенциите на Муун да се представя като "месия" са кощунство

Народното събрание да забрани влизането и пребиваването на гражданина на САЩ Сун Мьон Муун.
Това предвижда проекторешение на парламентарната група на “Атака”, което бе оповестено от председателя на парламента Георги Пирински.



Припомняме, сектата на Муун е известна по света с организирането на масови сватби.

Сред мотивите на проекторешението на “Атака” е обединената църква на преподобния Муун не е регистрирана в България, според Закона за вероизповеданията.

Срещу посещението на Муун у нас в момента са се обявили традиционните за страната вероизповедания, представителите на Главното мюфтийство, Католическата църква и обединените евангелски църкви, се казва в документа.

Присъствието и дейността на Муун в България създава непосредствена възможност за обществено напрежение между религиозни общности и на религиозна основа, от което е застрашена националната сигурност и националните интереси на Република България, пише още в проекторешението, цитирано от Дарик радио.

Парламентарният председател заяви, че по единодушното решение на председателския съвет проекторешението ще бъде разгледано още днес следобед на извънредно заседание на парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност.
По думите на Пирински на заседанието ще бъдат поканени представители на съответните държавни органи, които трябва да осигурят строгото спазване на нормите на българското законодателство и обществения морал, за да не бъдат те накърнени от предстоящото посещение на Муун. http://www.news.bg

 


Сходни връзки

Парламентът да забрани влизането на Муун в България, иска "Атака" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди