изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:01 EEST
ГЛАВНИЯТ КУЛИНАР НА АЛБЕНА ЩЕ ПРЕДСЕДАТЕЛСТВА КОНКУРСА ГОТВАЧ НА ГОДИНАТА    
ТуризъмИзданието е пето юбилейно, като комплексът ще бъде представен от трима готвачи

На 3 ноември в комплекс "Златни пясъци" ще се проведе Петият юбилеен конкурс "Готвач на годината 2005". Председател на журито тази година ще бъде главният кулинар на "Албена" АД Светлана Кръстева. Пред репортер на НДТ тя разказа, че Албена тази година ще бъде представена от трима готвачи. Дора Димитрова Тодорова - главен готвач на ресторант "Лагуна Гардън", е едната претендентка за титлата. Тя ще приготви предястие пуешки фантазии, основното ястие ще е ронинада от заек с манго и сос бърбан, а за десерт сюрприз от тиква. Вторият участник от Албена ще е Иван Николов Иванов - главен готвач на ресторант "Боряна". Неговото предястие ще е шаброне от пуешко месо с португалски пъпеш, основното ястие - филе от бяла риба с канапе от зеленчуци, а за десерт ще приготви пана кота с плодове. Третият участник ще е Любомир Стоянов Раданов - готвач в ресторант "Магнолия", който ще приготви за предястие коктейл от пуешко месо с авокадо. Основното блюдо, което ще изготви майстор Раданов, ще е патешки гърди с тиква, а за десерт - ябълки с бъдемова плънка и сос калвадос. "Очаква се много сериозна конкуренция. Участниците в тазгодишната надпревара ще бъдат между 25 и 30 души. Самият конкурс ще започне в 8 часа сутринта, като кулинарите ще трябва да приготвят всичко до 11 часа. От този час до 18 ще бъде презентацията на блюдата, а вечерта ще стане ясен и победителят за тази година" - разказа още Св. Кръстева.
Възпитаници на Албена в две поредни години са печелили престижния конкурс за кулинарно майсторство - през 2001 г. победител е бил Миглен Митев - главен готвач в ресторант "Гергана", през 2002 г. призът е бил присъден на Димитър Димитров Петков, който работи в Албена и днес. През 2003 г. призът е взел Шандор Визи от хотел "Принцес" - София. Миналата година кулинар на годината стана Йонко Дяков, който също е възпитаник на Албена.
 


Сходни връзки

ГЛАВНИЯТ КУЛИНАР НА АЛБЕНА ЩЕ ПРЕДСЕДАТЕЛСТВА КОНКУРСА ГОТВАЧ НА ГОДИНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди