изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:14 EEST
Кандидат за строителството на “Белене” пуска АЕЦ в Китай    
НовиниСофия. Руската компания “Атомстройекспорт”, която е заявила желанието си да участва в строителството на АЕЦ “Белене”, започна подготовката за пускането на реактора на Първи блок на АЕЦ “Тянван”, съобщиха за Агенция “Фокус” от офиса на обединението в Москва.


В продължение на 8 дни в реактора са били заредени 163 касети с ядрено гориво, благодарение на най-съвременните системи за управление на технологическите процеси.
Според предварителното планиране, приключването на физическият пуск на блока от АЕЦ ”Тянван” е предвидено за 28-29 ноември, когато ще бъде достигната и максималната мощност на реактора.
Експертите на “Атомстройекспорт” ще извършат всички необходими изпитания и експерименти, свързани с проверката на сигурността на реактора.

Агенция “Фокус” припомня:
"Атомстройекспорт" е водеща компания в инженерния бранш и поема изпълнението на съществуващите договорености на междуправителствено ниво между Русия и други страни за изграждане и поддръжка на проекти в областта на атомната енергетика. "Атомстройекспорт" е поела задължението да действа като основен доставчик на оборудване и материали и като основен контрактор при изграждането на атомни централи в чужбина. Компанията е изградила близки бизнес връзки със световноизвестни компании като: “Сименс”, “Фраматом”, АББ, “Филипс” и др.
"Атомстройекспорт" е работила или работи по следните проекти:
България - АЕЦ “Козлодуй”, АЕЦ “Белене” (изграждането е спряно през 1991 г.); Финландия - АЕЦ “Ловийса”; Унгария - АЕЦ “Пакс”; Словакия - АЕЦ “Бохунице; Чехия - АЕЦ “Дуковани”, АЕЦ “Темелин”;Индия - АЕЦ “Куданкулам” (в начален стадий) и др.
През 2005 г. чешката компания "Шкода" и руската "Атомстройекспорт" заявяват интерес за изпълнители на инженеринг, доставка, строителство, проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на блокове 1 и 2 на АЕЦ "Белене". На 27 юни 2005 г. заявленията на двете компании са отворени в Националната електрическа компания. През юли двете компании, кандидатки са допуснати до втория етап на международния търг.
http://www.dir.bg/
 


Сходни връзки

Кандидат за строителството на “Белене” пуска АЕЦ в Китай | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди