изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:35 EEST
ИЗВЪНРЕДНИ МЕРКИ СЛЕД УБИЙСТВОТО ВЧЕРА НА БАНКЕРА ЕМИЛ КЮЛЕВ    
ПарламентВ парламента бе представен докладът на Европейската комисия. Слабите места на българската политика – борбата с корупцията, организираната престъпност, съдебната реформа, поръчковите убийства, трафика с хора


Ивелина ОПРИКОВА

Във фаталният ден за България, в който всички се вълнуваха от оценките в доклада на ръководителя на делегацията на Европейската комисия у нас Димитрис Куркулас, гръмна и новината за поредното показно убийство в центъра на София. В доклада си гръцкият експерт ни похвали за икономическата стабилност на страната и за добрия бизнесклимат, по 10 от преговорните глави България получава отлична оценка, но по останалите 14 ще трябват усилия и труд, за да прескочим бариерата и да се влеем в европейското семейство.
Куркулас не пропусна да заяви слабите места на българската политика – борбата с корупцията, организираната престъпност, съдебната реформа, поръчковите убийства, трафика с хора. Цялата глава “Правосъдие и вътрешен ред” е проблемна област и може да се окаже решаваща за отлагането на България в присъединяването на Европа на 1 януари 2007. Реалистично е, но не бъдете големи оптимисти - заяви ръководителят на делегацията за финал.
В пленарната зала депутатите решиха спешно да привикат вътрешния министър Румен Петков и да изслушат информацията относно показното убийство на банкера Емил Кюлев. Повечето от депутатите смятаха, че тревожното съвпадение на убийството на банкера и денят, в който се връчва Докладът на Европейската комисия, може да оттежни съдбата ни като държава. Някои песимистично настроени твърдяха, че денят на убийството е умишлено подбран и никак не е случаен. Според професор Огнян Герджиков целта е да се сложи едно черно петно върху имиджа на страната ни и България да остане извън Европейския съюз. Депутатите от всички цветове бяха категорични, че са необходими незабавни мерки в системата на МВР, за да се спре веднъж завинаги гангстерската война в България. Вътрешният министър Румен Петков бе категоричен ,че убийството на банкера е организирано от хора, които не приемат европейската ориентация на страната ни и цели дестабилизация на България. Един от 100-те най-богати хора в света според класациите /73-то място в света и второ в България, с активи, оценявани на 500 млн. долара, според западни източници - над 1 млрд. долара/ не е бил заплашван за живота си и е нямал засилена охрана. Няма и не може да има връзка между последните убийства на мафиоти и сегашното – заяви министърът. Засилен контрол над граничните пунктове, летищата, населените места – ще бъдат първите мерки на МВР, за да се справи със ситуацията. Всички полицаи от отдел "Жандармерия" ще бъдат на пост по улиците на София, за да се борят с организираната престъпност. Този път отсъстваха думите за наркотрафика и разчистване на сметки между силовите групировки, но убийството на виден банкер, застраховател и туристически бос в центъра на столицата показа, че гангстерската война в страната ни продължава.
И за да внесе сякаш нотка на оптимизъм, че не всичко в България е черно и безнадежно, на посещение в парламента бе световният шампион по шах Веселен Топалов. Той отправи призив към депутатите да направят така, че да не разочароват милионите българи, гласували за тях. Световният щампион помоли народните представители да вземат необходимите мерки за развитието и популяризирането на българския шахмат, защото страната ни се очертава като една от най-големите шахматни страни и за този спорт не са необходими инвестиции и пари, а само едно добро отношение. Почетен знак на НС и статуетка, изобразяваща български воин, получи Веско Топалов от председателят на НС Георги Пирински. Световната титла бе полята с шампанско в клуба на народния представител от треньори, депутати и журналисти.

 

 

 


Сходни връзки

ИЗВЪНРЕДНИ МЕРКИ СЛЕД УБИЙСТВОТО ВЧЕРА НА БАНКЕРА ЕМИЛ КЮЛЕВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди