изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 17:35 EEST
В. “Черно море”, Варна: Съдът отхвърли иска за фалит на производителя на "Златен клас"    
Ред и сигурност Добрич. Добричкият окръжен съд отхвърли иска за фалит на най-голямата макаронена фабрика в страната. Агенцията за държавни вземания (АДВ) поиска местният завод да бъде обявен в несъстоятелност по Закона за уреждане на необслужваните кредити (ЗУНК). Червената сметка според АДВ закръгля $459 000 и 676 000 лева.


Кредитът е теглен в далечната 1989 г. за закупване на технологична линия за дребни макарони "Златен клас". Защитата на "Макаронена фабрика" АД твърди, че ЗУНК-овете не са описани в приватизационния договор за фирмата. По този пункт се води спор с АДВ в Апелативния съд в София. Добричкият окръжен съд засега отхвърля иска заради висящото дело в столицата.
Макаронената фабрика зарежда вътрешния пазар всеки месец с по 600 тона тестени изделия и в бранша я смятат за най-крупния производител. Изпълнителният директор на завода Даниела Пеловска, която е изкушена от политиката и преди парламентарните избори това лято напусна със скандал Националния съвет на СДС, съзира икономически интереси около иска за фалита. При старта на делото тя разкри, че депутат от НДСВ я притиска да продаде завода.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

В. “Черно море”, Варна: Съдът отхвърли иска за фалит на производителя на "Златен клас" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди