изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:05 EEST
Заснемат територията на България за 150 летателни часа    
Новини  Срокът за орто-фото заснемането на земеделските земи в страната ще бъде спазен и от три дни процесът по заснемане е в ход. Това заяви министър Нихат Кабил при представяне на начина, по който фирма ЕВРОСЕНС ще извърши заснемането на териториите.

Той обясни, че това е част от изграждането на Интегрирана система за администриране и контрол /ИСАК/, за която България е поела ангажимент към ЕС. В момента фирма ЕВРОСЕНС, която спечели търга, извършва дейността си в Добрич, след което ще се насочи към Пловдив.

Министър Кабил обясни, че екипажът и самолетите са готови и при подходящо време има възможност срокът за изпълнение на задачата да бъде сгъстен. За цялостно заснемане на територията на България са необходими 150 летателни часа, което е напълно постижимо. Земеделският министър подчерта, че фирма ЕВРОСЕНС е предложила не само да заснеме територията на страната, но и да предаде орто-фото картата в цифровизиран вид.

Успоредно със заснемането ще се извърши и самата цифровизация и очертаването на физическите блокове - т. нар. векторизация, обясни министър Нихат Кабил. По думите му, това са три елемента, които нашите партньори от другите страни-членки на ЕС са извършвали последователно, докато при нас те вървят паралелно. Заснемането на земеделските територии е от национално значение, така че средствата за това са предвидени в националния бюджет. Министър Кабил припомни, че ЕВРОСЕНС е регистрирана като български авиационен оператор и притежава самолет ЧЕСНА, с който ще се извърши заснемането.



28 октомври 2005, comfort.bg
 


Сходни връзки

Заснемат територията на България за 150 летателни часа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди