изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:31 EEST
Велчев: Ще подкрепя генерала на втория тур    
ПолитикаНа втория тур ще подкрепя Бойко Борисов, досега сме били част на един екип и мисля, че това е нормално, каза получилият четвърти резултат на първия кръг от изборите в София Милен Велчев. Зам.-председателят на НДСВ Пламен Панайотов добави, че партията също ще призове симпатизантите си да подкрепят генерала.

Велчев заяви още, че смята за по-безпринципно да каже, че няма позиция кого подкрепя на втория тур, отколкото да обяви подкрепата си за независимия кандидат Бойко Борисов. Бившият финансов министър не се съгласи твърденията, че е атакувал Борисов по време на кампанията. "Това бяха ясни политически тези, а не нападки. Продължавам да стоя зад всяка от думите, които съм казал. Подкрепата ми за него днес отчита и мнението ми по тези въпроси, което не е променено", категоричен беше Велчев.

Според Пламен Панайотов една подкрепа от НДСВ на Бойко Борисов, няма да създаде проблеми и напрежение с коалиционния партньор БСП, чиито кандидат за София е Татяна Дончева. Панайотов заяви, че в НДСВ не са удовлетворени от представянето в София, но още имат шансове на балотажите в други градове. Според него това е знак, че подкрепата за центристкото управление, ще е още по-голяма на редовните местни избори след година и половина. Бившият финансов министър смята, че след вота няма да настъпи разцепление в НДСВ, а напротив партията още повече ще се консолидира.

Милен Велчев пое персонална отговорност за провала в столицата и каза, че е готов да си подаде оставката като зам.-председател на жълтата партия във всеки един момент, ако тя бъде поискана. Според него обаче сега не е подходящият момент за това.

На въпрос защо Симеон Сакскобургготски не го е подкрепил, като гласува в София, Велчев отговори: "Той нямаше възможност да подаде декларация за гласуване по настоящ адрес, тъй като не бе регистриран на такъв в София към датата на излизането на президентския указ за насрочване на частичните избори". Кандидадът на НДСВ добави, че не се чувства пожертван от партията. http://www.dnevnik.bg

 


Сходни връзки

Велчев: Ще подкрепя генерала на втория тур | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди