изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:40 EEST
Проф. Александър Чирков: Подкрепям Бойко Борисов    
Политика София. Добрият кмет на София трябва да е като пожарникар – да тича от сутрин до вечер, защото проблемите на столицата са много. Това каза пред Агенция “Фокус” известният кардиохирург проф. Александър Чирков, който е директор на болница “Света Екатерина”, в отговор на въпрос – какъв очаква да е бъдещият кмет на София.

“Симпатизирам на независимия кандидат генерал Бойко Борисов. Моите лични симпатии – доста големи при това - са за него, защото – аз съм казвал и преди – добрият кмет трябва да е точно като пожарникар: да тича от сутрин до вечер. Да тича от сутрин до вечер, защото това е София – добрият кмет става сутрин рано, обикаля кварталите, вижда проблемите и прави планове – как да се оправи това положение”, каза още проф. Чирков.
По думите му – бъдещият кмет на столицата “не бива да седи само на бюрото. Не обичам “бюро-кмет”, който да изберем, защото уж бил голям експерт по финанси”, отбеляза проф. Чирков.
“Добрият кмет делегира правилно задачите на най-добрите експерти, както прави и добрият политически ръководител”, каза още той. И допълни: “Винаги ще се намери един финансист, който да помага на кмета във финансовите въпроси; винаги ще се намери и един доктор, който да го съветва за здравната система и т.н.”.
Като пример за подобен “добър политически ръководител” проф. Александър Чирков посочи бившия американски президент Роналд Рейгън (1981 - 1989), “който работеше като делегираше права на добри експерти и специалисти около себе си”.
 


Сходни връзки

Проф. Александър Чирков: Подкрепям Бойко Борисов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди