изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:00 EEST
ИСТОРИЧЕСКА И РОДОВА ПАМЕТ НА СЕЛО ВЛАДИМИРОВО    
КултураНа 3 ноември добричлията Господин Желев ще представи книгата си пред обществеността на града


От печат излезе книгата "Историческа и родова памет на село Владимирово, Добричко" от Господин Желев. Авторът споделя, че си е поставил за задача да проследи историческото развитие на селото в светлината и на събитията, станали както на регионално, така и на национално ниво за период от около два века. Господин Желев е родом от село Владимирово и там завършва средното си образование. Впоследствие се дипломира във Висшия селскостопански институт в София, в специалността "Зооинженерство". Носител е на ордените "Червено знаме на труда", "Народен орден на труда" - златен и на медал от френската фирма "КАССУ" за внедряване на паетната система при репродуктивния процес в говедовъдството.
Дебютната му книга има две части - "Историческа памет" и "Родова памет". "Сигурен съм, че всеки, който е прочел книгата, се е убедил, че си заслужава да знае не само историята на своя род, но и тази на селото, на което е достоен син или дъщеря. Защото това, което сме постигнали, го дължим на нашите предци, родени, откърмени и възпитани в това село" - казва в послеслова на книгата Господин Желев. Редактор е Атанас Пеев. Премиерата ще се състои на 3 ноември от 17 ч. в залата на община Добрич.
 


Сходни връзки

ИСТОРИЧЕСКА И РОДОВА ПАМЕТ НА СЕЛО ВЛАДИМИРОВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди