изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:40 EEST
ВАНЯ КИРОВА ВЕЧЕ СПОРИ С НАЙ-ДОБРИТЕ ГИМНАСТИЧКИ В СВЕТА    
СпортОтборът на клуб "Илиана" в състав Елизабет Паисиева, Стела Султанова и Ваня Кирова завърши на престижното четвърто място със 154,225 точки на финала на световното клубно първенство по художествена гимнастика, което завърши в Токио (Япония).

Невероятно, но факт! Кой би казал в началото на тази година, че чаровната и талантлива добричлийка Ваня Кирова ще спечели куп престижни турнири в България и чужбина и че ще играе на световното клубно първенство в Страната на изгряващото слънце. Ето, че добруджанката продължава да пише поредните си златни страници в своята спортна кариера. Ваня приключи на пето място в многобоя при девойките в Токио. При жените Елизабет е 9-а, а Стела - 12-а. Резултатът на трите оформи общия сбор на клуб "Илиана" в шампионата на планетата. Ваня спореше с най-добрите в света - Сесина, Капранова, Бесонова, Годунко, Жукова и т.н. Специални гости на турнира бяха руските гимнастички Алина Кабаева и Ирина Чашчина.

В състезанието участваха гимнастички от рекордните 21 страни. В първите два кръга на състезанието нашите грации се наредиха четвърти и се класираха за финала. Според регламента, първите четири отбора автоматично се класират за турнира догодина, като разноските по участието им се поемат от домакините.

Класирането на клуб "Илиана" на четвърто място е голям успех, който им гарантира участие и догодина.

Титлата спечели тимът на Газпром (Русия) в състав Вера Сесина, Олга Капранова и Евгения Канаева със 183,650 точки, пред клуб "Дерюгина" (Украйна) - Анна Бесонова, Наталия Годунко и Мария Бойко със 175,300 точки и Динамо Минкс (Беларус) - Инна Жукова, Валерия Кирилская и Мария Юшкевич със 168,725 точки. След България са отборите от Азърбайджан, Япония, Израел и Финландия.

В индивидуалната надпревара победителка е Олга Капранова (Русия) с 64,325 точки, пред Вера Сесина (Русия) с 63,100 точки и Анна Бесонова (Украйна) с 62,975 точки.

Тази вечер Ваня се завръща в България. По телефона тя е споделиха на родителите си, че се връща с куп снимки от японския мегаполис Токио. Златните моменти от престоя си там добричлийката е увековечила с камера. НДТ научи още, че Ваня и останалите от отбора са имали възможност да посетят "Дисниленд". С отбора е пътувала трикратната световна шампионка Мария Петрова, която е съдийствала на турнира. На Ваня сега й предстои тестване за място в националния тим на България. НДТ / sportni.bg

 

 


Сходни връзки

ВАНЯ КИРОВА ВЕЧЕ СПОРИ С НАЙ-ДОБРИТЕ ГИМНАСТИЧКИ В СВЕТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди