изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:52 EEST
БОКСЬОРИТЕ НА "ДОБРУДЖА" СА ПЪРВИ    
СпортТимът на "Добруджа" се класира на първо място в отборното класиране в турнира за купа "България" по бокс.

Състезанието бе за юноши до 17-18-годишна възраст и се проведе в добричката зала "Добротица". Участваха 80 боксьори от 27 клуба. "Добруджа" спечели първото място със 17 точки, пред "Септември", "Сливен" и ЦСКА с по 11 и Бургас с 10 точки. Купите връчи добруджанецът Борис Георгиев - Моката, който е първият медалист за страната ни от Олимпийски игри.

Клубът-домакин се представи със седем състезатели. Само един от тях не стъпи на почетната стълбичка. Равносметката за отбора от 15-те срещи е 10 победи и 5 загуби.  

Златни медали спечелиха Георги Недков в кат. до 69 кг и Галин Владимиров в кат. до 75 кг. Веднага след шампионата националният треньор Алексей Василев ги повика в представителния тим за двустранната среща в Сърбия и Черна гора през ноември. До златните отличия в родния си град Недков и Владимиров достигнаха след три последователни победи и с неистовата подкрепа на любителите на бокса в зала "Добротица".   

Диян Енчев се окичи със сребърен медал в кат. +91 кг. На трето място състезанието приключиха Атанас Танков в кат. до 54 кг, Димитър Александров в кат. до 81 кг, Тодор Диянов в кат. +91 кг.

Всички състезатели от БК "Добруджа" са възпитаници на Спортното училище в Добрич.

По време на турнира Борис Георгиев - Моката награди Михаил Георгиев и Митко Димов, които са допринесли за развитието и популяризирането на бокса в Добрич и България. Треньорът Михаил Георгиев чества 60-годишен юбилей, а от 40 години Митко Димов е правоспособен съдия по бокс на Европейската федерация.

След състезанието всички специалисти бяха единодушни, че турнирът е преминал на високо ниво и при отлична организация.  НДТ

 

 


Сходни връзки

БОКСЬОРИТЕ НА "ДОБРУДЖА" СА ПЪРВИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди