изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:25 EET
БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалите две  денонощия на територията обслужвана от РДВР гр.Добрич са регистрирани  10 криминални престъпления и произшествия.


 1.На 29.10.05 г. в РПУ Балчик е получено съобщение от жител на гр.Балчик за това, че неизвестни лица са влезли в двора му и са извършили кражба на електродвигател.
 След получаване на сигнала служители  на РПУ Балчик са предприели оперативни мероприятия в резултат на които са установени две лица от гр.Балчик, съответно на 17 и 18 г., заподозрени в извършването на гореописаното престъпно деяние.
 След приключване изясняването на случая материалите ще бъдат изпратени в ОСлС гр.Добрич.
 2.На  29.10.05 г. в РПУ  Тервел е получен сигнал от с.Безмер за това, че неизвестни лица са влезли в стопанска постройка, собственост на жител от същото село и са извършили кражба на пет овце.
 По случаят работят служители на РПУ Тервел. Провеждат оперативни мероприятия за установяване и задържане извършителите на престъпното дение. Образувано е полицейско дознание.
 
На територията, обслужвана от РДВР са  регистрирани 6 ПТП с материални щети.
  -За времето от 00.30 ч. на 29.10.05 г. до 01.45 ч. на 31.10.05 г. от служители на полицията на територията обслужвана от РДВР Добрич са установени 6-ма водачи на леки автомобили на 27, 28, 36, 39 , 56 и 41 г. от гр.Балчик, гр.Генерал Тошево, гр.Добрич, с.Славеево, общ.Добричка, гр.Враца и германски гражданин, временно пребиваващ на територията на Р България,  заподозрени в това, че са управлявали след употреба на алкохол над 1.2 промила.
 Техническите средства, с които са изпробвани са отчели съответно 2.33, 1.91, 1.28, 1.36, 2.39 и 1.80   промила алкохол в издишвания от водачите въздух.
В последствие за водача от гр.Балчик се установява, че противозаконно е отнел лекия автомобил, с който се е предвижвал и че не притежава свидетелство за управление на МПС.
 Материалите по шестте случая се подготвят за бързи полицейски производство, тъй като деянието на водачите е престъпление по чл.343 Б ал.1 от НК.

 Поделенията на РЗ ПАБ  са участвали в гасенето  на 4 пожара  и 1 АСД.
 -На 29.10.05 г., в 14.30 ч. в РСПАБ Албена е получен сигнал за пожар в сеновал на територията на с.Оброчище, общ.Балчик. Пожара е погасен от противопожарен екип на РСПАБ Албена. Спасени са къща и помощна постройка, намираща се в непосредствена близост до горящия сеновал. Унищожени са около 200 бали със слама.
 Причините довели до възникването на пожара е детска игра с огън.
 
 -На 30.10.05 г. в РСПАБ Балчик е получен сигнал за пожар във фургон, намиращ се в района на гр.Балчик. В резултат на пожара са унищожени радиатор, телевизор и част от фургона.
 Причината за пожара е късо съединение на ел.инсталацията на фургона. 
 

31.10.2005 г.       РДВР ДОБРИЧ

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди