изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:50 EEST
Първанов пак угрижен за етническия мир (и вот)    
Политика Конфронтацията е благодатна среда за калпавите политици. Трябва да е ясно, че етническият мир не е нещо, което ни е дадено завинаги и заиграването с него е опасна игра с огъня.

Това каза президентът Георги Първанов пред конференция за националните интереси и открои нуждата от дефиниции за понятия като “нация”, “национализъм”, “национално малцинство”. В България доминира етническото разбиране за нация, а аз настоявам за граждански подход в разбирането за държавност и нация, каза Първанов. Усилията в последните години за развитието на българския етнически модел бяха насочени към засилването на политическото представителство на етническите общности. Това сигурно е необходимо, но е по-много по-важно да се намери решаване на социалните проблеми и да се осмислят социалните аспекти на тази проблематика, защото факторите, които създават рискове са не толкова в миналото, колкото в настоящата социално-икономическа ситуация, каза още Първанов.
 


Сходни връзки

Първанов пак угрижен за етническия мир (и вот) | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Първанов пак угрижен за етническия мир (и вот)
Автор: Anonymous да 2005-10-31 @ 13:43 EET
Конфронтацията-гн.Първанов,е идеално средство за отвличане на вниманието на народа от Главният проблем,а именно вашето безсилие да се справите със всекидневните проблеми на българина,сивата икономика,мутрите и разстрелите пред очите на всички!Тази конфронтация произлиза именно от Вас,всички които пред последните 15 години разбрахте колко сладко е да си на върха.Всички сте Еднакви-без значение колко пъти сте си сменяте имената на партийки или пък,още по-гадно-партийната си принадлежност!
Но и за вас ще дойде ден за разплата-Бог забавя-но не забравя!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди