изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:19 EEST
Босове на групировки се явили по свое желание в НСБОП    
Ред и сигурностВзаимно изключващи се твърдения съпровождат акцията на МВР, провеждана с цел респектиране на криминалния контингент в страната след убийството на банкера Емил Кюлев на 26 октомври.

Въпросът обискират ли се офиси на крупни икономически групировки със силово минало, проверяват ли се техни босове и има ли задържани сред тях потъна в информационна мъгла. До неделя нямаше официална информация от МВР и прокуратурата за тиражираната от медиите новина, че е задържан още в петък шефът на бившата СИК Красимир Маринов-Маргина по време на обиска в централния офис на застрахователната компания "Бул инс" на столичния булевард "Джеймс Баучер". Пак според медиите арестът му бил удължен с прокурорско разпореждане на 72 часа.

"Дневник" установи, че срещата на Маргина със силите на реда е станала при по-различни обстоятелства. Красимир Маринов-Маргина е пристигнал по свое желание в НСБОП още в четвъртък с кортеж от джипове, които задръстили бул. "Черни връх", и поискал да бъде проверен, тъй като научил от медиите, че ще бъде проверяван, съобщиха осведомени източници. Зам.-министърът на вътрешните работи Камен Пенков каза в петък, че нямал данни за арестувани босове на престъпни групировки, но пък престъпността само за два дни намаляла в пъти благодарение на акцията на полицията.

БНТ съобщи същата вечер, че при обиска на "Бул инс", в която има дялове Васил Божков, не било открито нищо незаконно. В същата сграда се намира и офисът на "Интерпетролиум" на покойния Стоил Славов, който беше взривен в асансьора миналата година. Съседи твърдяха пред медиите в събота, че са били обискирани именно помещенията на "Интерпетролиум", а не на "Бул инс". В централната вечерна емисия в събота БНТ съобщи още, като се позова на прокуратурата, че били извършени обиски и във варненската икономическа групировка ТИМ и имало задържани и сред нейните шефове.

От ТИМ опровергаха категорично. "Не само че не е имало никакви обиски и арести, но никой, нито от МВР, нито от прокуратурата, нито от някоя друга институция се е обръщал към нас с някакво искане - било то на документи, на файлове, на каквото и да е", каза в неделя пред "Дневник" корпоративният секретар на ТИМ Николай Николаев.

Официална информация от пресцентъра на МВР и прокуратурата в неделя нямаше и за съобщението на БНТ, че са арестувани Христофорос Амантанидис-Таке, и Красимир Каменов-Къро, сочени за наследници на Константин Димитров-Самоковеца. За Таке е известно, че е шурей на футболиста от "Левски" Даниел Боримиров и шеф на третодивизионния футболен клуб "Люлин" (София). Неофициално се твърди, че той участва във финансирането на "Локомотив" (Пд) след убийството на Георги Илиев.

В продължаващата пети ден акция на полицията, жандармерията и баретите са "посетени" до неделя 448 адреса, открити са 184 издирвани лица и 126 с висящи дела, задържани са 144, съобщи зам.-министърът на вътрешните работи Бойко Коцев пред БНР.

Абсурдно е да се изкарва армия по улиците, МВР има ресурса да се справи с организираната престъпност, коментира Коцев гафа на колегата си Камен Пенков, който миналата седмица обяви, че в МВР се обсъждало използването на армията в акцията срещу престъпността. Всички от властта - от вътрешния министър до президента Първанов, се разграничиха от думите на Пенков. Никога не съм казвал, че трябва да се изведе армията по улиците, и не смятам, че това е правилно, реагира и премиерът Станишев след завръщането си от Лондон. Според него трябва да има засилено присъствие на полицията не само в София, а и в страната, за да се чувстват хората защитени, но не е възможно то да бъде перманентно в същия мащаб.

Междувременно полицията в Пазарджик свърши полезна работа покрай акция "Респект", като разкри един от извършителите и поръчителя на убийство отпреди 4 години. Задържани са 32-годишният Ангел А., физически убиец на бизнесмена Тони Георгиев, и 31-годишният Йордан Х. с прякор Джуджето, който е поръчал убийството заради неизяснени бизнес отношения, информира РДВР - Пазарджик.  http://www.dnevnik.bg

 


Сходни връзки

Босове на групировки се явили по свое желание в НСБОП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.20 секунди