изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 01:19 EEST
ПОЛИТИЧЕСКИ КОНСЕНСУС    
Новини Политически консенсус в оценката си за работата и взаимодействието между Окръжна следствена служба , Окръжна прокуратура, МВР и Съдебна система в област Добрич демонстрираха народните представители Евтим Костадинов, Мима Василева, Ясен Пенчев и областният управител  Динчер Хаджиев.

Това стана на среща , която се проведе днес в Областна администрация. На разговора присъстваха : окръжният прокурор Георги Коларов, началникът на Окръжна следствена служба Атанас Атанасов и директорът на МВР кап.Ивелин Петров, зам.-областните управители Олга Задгорска и  Сияна Фудулова .

            Като много добро беше отчетено взаимодействието на институциите следствие, прокуратура, полиция и съдебна власт , и като и резултат от работата им през годините е констатацията, че в област Добрич няма ярки прояви за организирана престъпност.Ред и спокойствие за гражданите , е мотото, около което се обединиха за работа представителите на законодателна , изпълнителна и съдебна власт в региона. Бяха поставени въпроси за бъдещото преструктуриране на Окръжната следствена служба и евентуалната редукция на следователският състав , след промени в НПК. Единодушно е мнението на народните представители, че ще се търси алтернатива за запазване на всички професионалисти, които след реформата в системата ще преминат към прокуратура и полиция. Ще се търси и алтернатива за предоставената сграда – публична държавна собственост на следствието от областния управител на Добрич. За имотът, който безвезмездно е предоставен на Окръжна следствена служба и се намира на ул. “ Страцин” № 3 / 1200 кв.м./ да бъде изготвено становище  към Висшия съдебен съвет за построяване на модерна сграда – ново строителство с добре изградени градински и тревни площи. Идеята е под един покрив и в независима среда да работят прокуратура и бъдещите дознатели.

Предложението на народните представители Евтим Костадинов и Ясен Пенчев да се работи за превантивна , изпреварваща информация между различните институции, и да не се допуска Добричка област да се превърне в обект на интерес на представители на сенчестия бизнес и организираната престъпност, беше прието единодушно от всички институции.

 

ОБЛАСТНА УПРАВА ДОБРИЧ

 


Сходни връзки

ПОЛИТИЧЕСКИ КОНСЕНСУС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди