изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:56 EEST
ОБЩИНСКИ ВЕСТИ В НЯКОЛКО РЕДА    
НовиниМИНАЛАТА седмица се проведе вторият форум БИС, в който участие са взели 137 души от 22 европейски държави, заяви на оперативка вчера кметът Д. Николова. Основната тема на срещата е била Зелената книга и нейното популяризиране сред различните държави. Основните проблеми, които са тема на т. нар. Зелена книга, са опазването на околната среда и използването на енергоефективна енергия.

ПРОДЪЛЖАВА работата по ул. "Ген. Попов", информира зам.-кметът по устройство на територията арх. Пламен Ганчев. В процеса на възстановяване на земната основа, който тече вече 2 седмици, изникват нови ВиК-аварии, допълни още арх. Ганчев.
ПРЕЗ МИНАЛАТА седмица общинското дружество "Комуналефект" е извършило благоустрояването на два малки обекта по ул. "Панайот Хитов" и "Сан Стефано", като участие във финансирането на обектите са взели и граждани.
ОТ ВЧЕРА работят две светофарни уредби по бул. "Русия", информира арх. Пл. Ганчев - по-точно на пресечките на булеварда с улиците "Гоце Делчев" и "Хр. Ботев".
ОТ СЛЕДВАЩАТА седмица започва реализацията на площадки и джобове за разделно сметосъбиране, заяви вчера арх. Пл. Ганчев. Това е първият етап по подготовката за реализацията на проекта за разделно сметосъбиране, който община град Добрич спечели.
С ПРОЕКТ на стойност 14 600 лв. ще се подобрява информационната среда в бизнесзона Север на Добрич, информира вчера зам.-кметът Галина Митева. В рамките на проекта ще бъдат поставени табели на два езика, както и ще бъде издаден каталог на фирмите в северната и западна бизнесзони.
В РАМКИТЕ на 2 години икономическата дирекция на кметството ще бъде подпомагана от новия представител на Корпуса на мира в Добрич Мейгън Кан, съобщи зам.-кметът по икономическо развитие Галина Митева. Дамата е от Питсбърг, щата Пенсилвания.
ОБЩИНА ДОБРИЧ ще се представи на традиционното изложение "Туризмът и свободното време", което ще се проведе от днес до 5 ноември във Варна. "Целта ни е да наложим Добрич като фестивален град. Представянето ни на панаира е съвместно с Обществения съвет по туризъм, Международния колеж - Албена и други" - каза Г. Митева.
 


Сходни връзки

ОБЩИНСКИ ВЕСТИ В НЯКОЛКО РЕДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди