изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:19 EEST
ПРОБЛЕМИТЕ НА БОЛНИЦАТА В ТЕРВЕЛ - ПОСТАВЕНИ ПРЕД МИНИСТЪР ГАЙДАРСКИ    
ЗдравеСреща с министъра на здравеопазването Радослав Гайдарски са провели в понеделник кметът на Тервел Живко Георгиев и директорът на Многопрофилната болница за активно лечение Хюсеин Чолаков.

За нея е съдействал народният представител Николай Камов, който също е присъствал. Срещата, която беше опознавателна, беше по наше искане, каза за НДТ Х. Чолаков. Тервелчани са се запознали с новия екип на Министерството на здравеопазването и са поставили някои проблеми.
Главният проблем за МБАЛ в Тервел, а и за всички малки болници в страната, е свързан с финансиране на лечението на здравно неосигурените лица, това е бич за нас, сподели Х. Чолаков. Той обясни, че тези пациенти се лекуват по клинични пътеки, които касата не заплаща. Няма финансиране и от Министерството на здравеопазването и общината. От друга страна болниците не можели да върнат пациентите. Така МБАЛ в Тервел за първите девет месеца на годината е приела 156 болни и загубите й са около 50 000 лева. Министър Гайдарски е споделил, че въпросът ще бъде решен от началото на следващата година от Министерството на труда и социалната политика. На срещата в МЗ Хюсеин Чолаков е поставил искане при възможност болницата в Тервел да получи някои медицински апарати - доплер, ехограф, кардиограф, както и още една линейка.
В момента се подготвя посещението на министър Гайдарски по повод изграждането на окнодиспансер в Добрич, съобщи на пресконференция в понеделник народният представител Ясен Пенчев. НДТ

 


Сходни връзки

ПРОБЛЕМИТЕ НА БОЛНИЦАТА В ТЕРВЕЛ - ПОСТАВЕНИ ПРЕД МИНИСТЪР ГАЙДАРСКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди