изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 16:13 EEST
ЗАПОЧНА ИЗГРАЖДАНЕТО НА УНИКАЛЕН ГОЛФ-КОМПЛЕКС КРАЙ БАЛЧИК    
Новини

 Комплексът "Лайтхаус Голф Ризорт" ще бъде готов през 2008 година. Първите  голф-играчи ще пристигнат през 2007 г., тъй като игрището ще стане година по-рано. Инвестицията в "Лайтхаус Голф Ризорт" е на стойност 56 млн. лева



 

Руслан ЙОРДАНОВ: Кметът на община Балчик Красимир Михайлов и водещият британски голф-професионалист Ян Уснам направиха вчера първа копка на уникален по рода си комплекс за голф в местността Табията до Балчик. Комплексът носи името "Лайтхаус Голф Ризорт". Инвеститори са българските строителни компании "Балканстрой" АД и "Бараж и Ко" ЕООД. Комплексът ще бъде разположен върху 968 декара и ще бъде завършен в края на 2008 г. Инвестициите в него са 56 млн. евро.

"Лайтхаус Голф Ризорт" ще е с фантастична гледка към морето. Голф - игрището е проектирано от Ян Усман, в съдружие с Юръпиън голф дизайн. "Лайтхаус Голф Ризорт" включва професионално игрище с 18 дупки, съпътствано от тренировъчно игрище, конна база, СПА - център,  луксозни къщи  и хотелски комплекс с търговски център. Жилищната част е обособена в 5 квартала с три режима на застрояване: 4-5 етажни сгради със студия, апартаменти и мезонети - над 550 броя; самостоятелни къщи с дворчета - над 70, и слепени  редови къщи с дворчета - над 80 броя. Една от атракциите на голф - игрището - морският фар, е дала името не само на голф - игрището,  но и на най-луксозния квартал от 31 къщи, разположени на ръба на скалите над самото море.

Земята е придобита преди 3 години, когато районът беше непознат, каза Георги Чуклев, управител на "Бараж и Ко". Климатът тук позволява игрището да се ползва 10 месеца в годината. Предимство е и близостта на Тузлата с лековитата си кал и минерална вода. Цената, на която ще се продават къщите на зелено, е 1000 евро на кв. метър.

Освен  "Лайтхаус Голф Ризорт", "Балканстрой" и "Бараж и Ко",  стартират още един проект - комплекс за голф, който ще се намира между Разлог и Банско. Той ще носи името "Пирин Голф Холидейз Клуб" и в него строителните компании ще инвестират 62 млн. евро. Комплексът ще е разположен върху 900 декара. Общата инвестция на двата проекта е 118 млн. евро

Ян Уснам е на 47 години. Започва кариерата си на голф - професионалист през 1976 г. Печели повече титли в чужбина от всеки друг британски голф - професионалист, с изключение на Нийлс Коулс. В 12 последователни години той завършва в челната дванадесетица на European Order of Merit, като на два пъти се изкачва до №1 - през 1987 и 1990 година. През 1987 г. става първият играч в историята, спечелил милион английски лири в един сезон. Мотото на Уснам през всичките години остава "Никога не ме отписвай"! Той продължава да играе в Европа, Америка и Азия, оставайки и до днес един от безбройно най-великите британски голф играчи. За НДТ той заяви, че очаква след 4-5 години "Лайтхаус Голф Ризорт" край Балчик да е световно известен голф-комплекс и тук да спортуват и почиват едни от най-големите имена в този аристократичен спорт.

"Комплексът ще предлага отлични условия за спорт и почивка. В него ще очакваме платежоспособни гости от средна класа, които са по-друг тип туристи. Къщите ще се продават и на зелено, като за целта имаме и представителство в Англия. Искаме да разкрием такова в Русия. В преговори сме и с хора от Дания и Швеция за разкриване на представителства там. Инвестициите са от банкови кредити, партньори, продажба на зелено и фондове. За изграждането ще бъдат ангажирани 400-500 души, а след това персоналът ще наброява 100-150 човека. Игрището и комплексът ще облагородят местността и ще дадат голямо развитие на района. Ще подобрим инфраструктурата тук, като ремонтираме пътя до комплекса и го свържем с международния. С общината ще се опитаме да привлечем и държавни пари за изграждане на водопровод. За реализирането на нашата цел срещнахме голяма подкрепа отстрана на общинската и областната администрация. Това, че има други голф игрища наоколо, не ме притеснява. Голямо предимство за нас е, че на 40-50 км от тук има летище", каза пред медиите Георги Чуклев. Той каза, че първите голф играчи от чужбина ще пристигнат за сезон 2007, тъй като голф игрището щяло да бъде готово година по-рано.

СНИМКА НА ПРОЕКТА НА ГОЛФ-КОМПЛЕКСА

 


Сходни връзки

ЗАПОЧНА ИЗГРАЖДАНЕТО НА УНИКАЛЕН ГОЛФ-КОМПЛЕКС КРАЙ БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди