изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-06-21 @ 15:06 EEST
22 ОБЕКТА СА ОДОБРЕНИ ПО ПРОГРАМАТА ЗА БЛАГОУСТРОЯВАНЕ    
Новини

От началото на тази година община град Добрич стартира програма за благоустройствени мероприятия, в която участие могат да вземат граждани и фирми. За това какво точно представлява програмата потърсихме зам.-кмета по устройство на територията арх. Пламен Ганчев- Г-н Ганчев, какви са изискванията на програмата?
- Тази година е първата на програмата за благоустройствени мероприятия. Идеята ни бе да направим града по-хубав, заедно с неговите жители. В нея могат да участват както граждани, така и фирми. Какво точно представлява - всеки може да направи предложение за обект за озеленяване или благоустрояване - почистване на прилежащи терени, пред дома, или пред офиса. Задължително е да се осигури минимум 25 % финансово участие от партньора на общината. Параметрите на програмата са такива, че обектът може да е на стойност от 1000 до 10 хил. лв.
- Как става оценяването на предложените обекти - кой ще бъде одобрен и кой не?
- Има специална комисия, назначена със заповед на кмета, която оглежда предложенията и прави класирането им.
- Колко средства има за програмата в рамките на тази година и колко са постъпилите предложения?
- За тази година заделените средства по програмата са 98 хил. лв. и тя почти попълва капацитета си. Постъпилите предложения досега са около 35, а одобрените са 22. Имаме сключени 15 споразумения. Примери за добрата работа на програмата са подходите в ЖК "Югоизток", където направихме и паркови алеи, подходите и рампата пред магазин "Панчатантра" и други.
- Ще продължи ли да работи тази програма и през следващата година?
- През тази година тя доказа своите качества и ще продължи да работи и през следващата. Дори възнамеряваме да заложим в капиталовите разходи за 2006 г. минимум два пъти повече средства.
 


Сходни връзки

22 ОБЕКТА СА ОДОБРЕНИ ПО ПРОГРАМАТА ЗА БЛАГОУСТРОЯВАНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди