изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:20 EEST
ОбС КАВАРНА ОДОБРИ ПЛОЩАДКА ЗА ДЕПО    
НовиниНа 1 ноември се проведе редовно заседание на Общински съвет Каварна. Всички предложени точки в дневния ред са били приети, съобщи за НДТ председателят на ОбС в крайморския град д-р Евгени Чобанов.

Сред акцентите, които са гледали общинските съветници, е бил и изборът на площадки за изграждане на депо за твърди битови отпадъци. "Като цяло всички се спряхме на площадката Сенокос - юг, с пореден номер 20 в доклада на "Консорциум ГеоКомплекс" ООД, която устройва нашата община. Първоначално ние бяхме предложили с. Крупен, но след направените проучвания от фирмата, стана ясно, че там теренът е карстов и не отговаря на изискванията за изграждането на такова съоръжение" - разказа още д-р Чобанов. Съветниците са одобрили формата на управление да бъде акционерно дружество с участието на общината. Сред другите точки в дневния ред е бил и отчет за изминалия туристически сезон. Като цяло е отчетен ръст на нощувките и подем на туризма като отрасъл в икономиката на общината. Взето е решение да се продължи работата в тази насока. Съветниците в крайморския град са упълномощили кмета да проведе конкурс за избор на управител на общинското строително дружество "Бизоне" ЕООД. "Досегашният управител бе освободен и в момента длъжността е овакантена" - поясни д-р Чобанов.
 


Сходни връзки

ОбС КАВАРНА ОДОБРИ ПЛОЩАДКА ЗА ДЕПО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди