изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 07:16 EEST
"Ролс-Ройс" откри нов завод в Шанхай    
КитайШанхай. „Ролс-Ройс” отвори нов завод в Шанхай, Китай, за да обслужва най-големия пазар за строителство на търговски кораби, съобщиха от пресслужбата на фирмата. "Ролс-Ройс" е и компанията, която осигурява двигателната система на фрегатата „Дръзки”, която пристигна днес в Бургас.


Новият завод заедно със съществуващия завод в Южна Корея ще е нов производствен център за североизточна Азия, който ще позволи на компанията както да обслужва корабостроителниците с оборудване, така и да отвори нови пазари в бъдеще.
Към момента обемът на азиатския корабостроителен пазар възлиза на стойност 19 милиарда лири стерлинги годишно и съставлява 80 на сто в тази индустрия по света. През 2004 г. новите поръчки и доставки достигнаха рекордни нива.
Саул Ланядо, президент на корабоплавателния бизнес на „Ролс-Ройс”, който официално откри завода днес, заяви: „Това е много вълнуващо събитие за нас и то наистина открива реално възможности да разширим бизнеса си в Азия. Този нов завод ще ни позволи да увеличим пазарния си дял и обема на продукцията си, като обслужваме корабостроителниците в Китай и Азия по-бързо и по-конкурентно, отколкото преди”. Този завод ни предоставя дългосрочна перспектива за разширяване на дейността ни тук и заедно с този в Южна Корея ще се превърнат в център за азиатския пазар, допълни още той.
Заместник генералният секретар Чен Чаню, представляващ Китайската асоциация на корабостроителната индустрия, заяви: „Много сме доволни да видим „Ролс-Ройс”, водеща компания в този отрасъл в световен мащаб, да открива нов завод в Шанхай, което още веднъж показва силното присъствие на фирмата в Китай и ще затвърди сътрудничеството с китайската индустрия”.
Заводът вече е наел 75 души на работа и ще наеме още 150 до средата на идната година. Той е разположен на площ от 9000 кв. м и е най-голямата инвестиция на „Ролс-Ройс” в Китай до днес. Оборудването, което ще бъде произвеждано и сглобявано ще се състои основно от хидравлични системи за тунели, кормила, системи за контрол и насочване и палубна техника.
„Ролс-Ройс” стъпила стабилно на китайския пазар. Компанията има представителства в Пекин, Шанхай, Далян и Хонконг и доставя самолетни двигатели на 10 китайски авиолинии. Освен това тя наскоро спечели договор за доставка на компресионно оборудване за проекта по изграждане на газопровод „УестИйст Чайна”.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

"Ролс-Ройс" откри нов завод в Шанхай | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди