изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:39 EEST
Убитият Володя Герговски е имал две регистрации в полицията    
Ред и сигурност София. Две регистрации в полицията е имал 33-годишният Володя Герговски, който бе открит убит рано тази сутрин пред бл. 113 в столичния ж. к. "Стрелбище", съобщиха от пресцентъра на МВР. Оттам уточниха, че мъжът е намерен прострелян тази сутрин в 5.50 часа.


Двете регистрации в полицията са: през 2000 г. по чл. 172–А от Наказателния кодекс (НК) и през 2003 г. по чл. 144 от НК. Те са за заплаха и за престъпления, свързани със защитата на интелектуалната собственост.

Чл. 144 от НК гласи: "Който се закани на другиго с престъпление против неговата личност или имот или против личността или имота на неговите ближни и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, се наказва с лишаване от свобода до шест месеца или с глоба от сто до триста лева".

Чл. 172 А от НК гласи: "Който записва, възпроизвежда, разпространява, излъчва или предава чрез техническо средство или използва по друг начин чуждо произведение на науката, литературата или изкуството без необходимото по закон съгласие на носителя на авторското право, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба от хиляда до три хиляди лева".

От МВР допълниха, че при първоначалния оглед на местопроизшествието са открити две гилзи от огнестрелно оръжие. Тялото е откарано за експертиза в Катедрата по съдебна медицина.
По случая работят криминалисти от СДВР и Четвърто РПУ.

Както "Фокус" съобщи, убитият 33-годишен Володя Герговски е живеел в бл. 113, вх. Б на ул. “Кестенова гора” в столичния кв. “Стрелбище” от около година, разказаха съседи. Мъжът е бил там на квартира заедно с жена, с която живеел на семейни начала. Тази сутрин около 6 часа тялото на Герговски е било намерено именно от приятелката му, която е сигнализирала в полицията.
Мъжът е убит с един куршум в тила и два в тялото. Съседи са чули изстрелите. Вероятно убийството е било извършено с пистолет “Макаров”, коментираха запознати.
Две гилзи са били открити край мястото на убийството пред блока по време на огледа. Смята се, че най-вероятно убиецът е причаквал Герговски, скрит край входа. След аутопсията ще стане ясен часът на смъртта. Според разследващи най-вероятно убийството е станало между 1 и 2 часа през нощта, когато мъжът се е прибирал от сбирка с приятели.
Володя Герговски няма брат, съобщиха от МВР за Агенция “Фокус” по повод появилата се информация, че Володя Герговски е бил брат на застреляния на 10 октомври 2005 година Йордан Герговски, шофьор на митническата служителка Шинка Манова.

Володя Севдалинов Герговски, роден в Кнежа на 28 септември 1972 г., има участия в няколко фирми, показа справка на "Фокус". В едната от тях - "Булкос 2003" ООД - е съдружник с косовския албанец Исмет Черими, както и с Георги Любенов Младенов. Фирмата е с регистрация в "Студентски град", както и другата фирма "Волдан" ЕООД.
"Булкос 2003" ООД е с предмет на дейност: консултантска дейност, вътрешна и външна търговия, строителство, оказионна, комисионна и лизингова дейност, търговско представителство, комисионни, посреднически и консигнационни сделки в страната и в чужбина, транспортни и спедиторски услуги, ресторантьорство и хотелиерство, строително-монтажни услуги.
Фирмата има клон в Несебър. http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Убитият Володя Герговски е имал две регистрации в полицията | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди