изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:01 EET
СПОРТНА ИНФОРМАЦИЯ    
Спорт"ОРЛОВЕЦ" ГОСТУВА НА "АЛБЕНА 97" * ВАНЯ КИРОВА ЩЕ ПРЕДСТАВЯ БЪЛГАРИЯ НА СВЕТОВНОТО В ЯПОНИЯ * "КАЛИАКРА" СЕ ХВЪРЛЯ ЗА ТРИТЕ ТОЧКИ СРЕЩУ ПЛОВДИВСКИЯ "СПАРТАК" * ИЗТОЧНА "Б" ФУТБОЛНА ГРУПА * "А" ОБЛАСТНА ФУТБОЛНА ГРУПА * ЗА ПЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА ИЗЛИЗАТ ДОБРУДЖАНЦИ * ОТНОВО РАВЕНСТВО ЗА ЮНОШИТЕ НА "ДОБРУДЖА"

* СЕВЕРОИЗТОЧНА "В" ФУТБОЛНА ГРУПА

 

"ОРЛОВЕЦ" ГОСТУВА НА "АЛБЕНА 97"

 

В неделя са двубоите от XI-я кръг на Североизточната "В" футболна група. Една от най-интересните срещи е в Оброчище, където един срещу друг ще се изправят два отбора от Добричка област - местният "Албена 97" и "Орловец" /Победа/. Миналата седмица и двата тима претърпяха загуби и сега със сигурност ще направят всичко възможно, за да подобрят точковия си актив. Останалите мачове от кръга са: "Черноморец" /Бяла, Варненско/ - "Доростол" /Силистра/, "Трансмариска" /Тутракан/ - "Черноморец" /Чернево/, "Черноломец" /Попово/ - "Черноморец" /Балчик/, "Юнак" /Смядово/ - "Суворово", "Левски" /Главиница/ - "Шабла", "Бенковски" /Бяла, Русенско/ - "Аксаково", "Спортист" /Г. Тошево/ - "Лудогорец" /Разград/. Всички срещи започват в 16.00 ч.

 

 

* ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА

 

ВАНЯ КИРОВА ЩЕ ПРЕДСТАВЯ БЪЛГАРИЯ НА СВЕТОВНОТО В ЯПОНИЯ

 

Днес в Япония започва световното клубно първенство по художествена гимнастика, в което България ще бъде представена от най-добрите състезателки на столичния клуб "Илияна". Сред тях е добричлийката Ваня Кирова, която тази година стана републиканска шампионка при девойките старша възраст и спечели много отличия от международни турнири у нас и в чужбина. Освен Ваня честта на родната школа по художествена гимнастика ще защитават Елизабет Паисиева и Стела Султанова. Заедно със състезателките за Япония отлетяха техните треньорки - Теодора Стоянова и Стела Салапатийска. Участие в първенството като съдия ще вземе световната шампионка Мария Петрова. Според регламента всеки отбор трябва да е съставен от три състезателки - две жени и една девойка. Съпернички на нашите момичета ще бъдат най-добрите гимнастички на планетата.

 

 

"КАЛИАКРА" СЕ ХВЪРЛЯ ЗА ТРИТЕ ТОЧКИ СРЕЩУ ПЛОВДИВСКИЯ "СПАРТАК"

 

Футболистите на "Калиакра" започнаха успешно първенството на Източната "Б" група, но вече няколко седмици не са изпитвали радостта от победата. В последните два кръга възпитаниците на Радостин Трифонов загубиха с по 1:0 съответно от "Добруджа" в Каварна и от "Марица" в Пловдив, а в сряда отпаднаха от турнира за купата на България, след като отстъпиха с 0:4 като гости на "Шумен". Днес и утре са срещите от десетия кръг на първенството, в който каварненци приемат "Спартак" /Пловдив/. Ето какво сподели за предстоящия двубой Р. Трифонов: "Не играхме добре срещу "Шумен" и загубихме. Сега обаче трябва да се стегнем и да спечелим. Мачът със "Спартак" е много важен за нас и нямаме право на грешка. Задължително излизаме за победа." Научихме още, че състезателите, които поради травми пропуснаха мача за Купата, вече са възстановени и ще могат да играят срещу пловдивския тим. Р. Трифонов няма да може да разчита само на Латин Венков, който  изтърпява наказание за получен червен картон.

 

 

ИЗТОЧНА "Б" ФУТБОЛНА ГРУПА

 

ПРОГРАМА ЗА X КРЪГ

28.10.2005 г. /петък/ - 16.00 ч.

Несебър - Добруджа

 

29.10.2005 г. /събота/ - 16.00 ч.

Спартак /Вн/ - Сливен

Светкавица - Шумен

Калиакра - Спартак /Пд/

Дунав - Марица

АКБ Миньор - Поморие

Загорец - Хасково

 

 

"А" ОБЛАСТНА ФУТБОЛНА ГРУПА

 

ПРОГРАМА - IX КРЪГ

 

29.10.2005 г. /събота/ - 16.00 ч.

Сокол /Соколово/ - Рилци

Вихър /Сенокос/ - Устрем /Дончево/

Черноморец II /Стражица/ - Славия /Гурково/

Обединение /Василево/ - Олд Хаус /Каварна/

 

30.10.2005 г. - 16.00 ч.

Калиакра II /Каварна/ - Вихър /Жегларци/

Чиракман /Селце/ - Добруджанец /Овчарово/

Устрем /Дропла/ - Искра /Бенковски/

 

 

 

* ФУТБОЛ

 

ЗА ПЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА ИЗЛИЗАТ ДОБРУДЖАНЦИ

 

Днес футболистите на "Добруджа" гостуват на "Несебър" в среща от поредния кръг на Източната "Б" група. Възпитаниците на Валентин Пейчев ще тръгнат в 11.00 ч. за морския град, а мачът ще започне в 16.00 ч. От щаба на "жълто-зелените" информираха, че с изключение на вратаря Николай Марков, който поради заболяване пропусна последните тренировки, всички останали са готови да излязат на терена.  Опитните Здравко Петров, Георги Кичуков, Филип Флоров и Симеон Симеонов, които през седмицата се оплакваха от травми, вече са възстановени. Всички лагера на добруджанци са амбицирани победната серия в първенството да продължи и в Несебър добричкият тим да постигне пета поредна победа. Ако спечелят трите точки,  добруджанци ще се утвърдят в челната тройка.

 

 

 

ОТНОВО РАВЕНСТВО ЗА ЮНОШИТЕ НА "ДОБРУДЖА"

 

Вчера се проведоха срещите от деветия кръг на Елитната футболна група - юноши старша възраст, в който отборът на "Добруджа" посрещна на стадиона в село Победа състава на "Шумен". Съперниците предложиха оспорван двубой, в който головите ситуации се редуваха пред двете врати. В 32-та минута след центриране от ъглов удар гостите поведоха. След почивката добруджанци установиха игрово надмощие, а в последните 20 минути принудиха съперника си да приеме играта в своята половина. В 82-та минута Мехмед Беидов възстанови равенството и двата отбора си поделиха по една точка. В следващия кръг възпитаниците на Красимир Коев гостуват на варненския "Черно море I".

 


Сходни връзки

СПОРТНА ИНФОРМАЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди