изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:29 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностДобрич. Снощи, около 21.15 часа на главен път ІІ-71, на около един километър след село Карапелит, лек автомобил “Тойота Корола”, управляван от 49-годишен мъж излязъл извън платното за движение и се блъснал в крайпътно дърво.

 Вследствие удара, водача и пътуващата с него 45-годишна жена починали на  място. Причините са в процес на изясняване. Кърджали. Криминалистите от РПУ - Ардино разриха кражба на 4 000 лева от частен дом с село Жълтуша. Дознанието по случая е образувано срещу Н.В./25/. Сигналът за кражбата бе подаден от потърпевшата в края на октомври. В него тя твърди, че за периода 1 септември - 25 октомври  от дома, без да е прониквано с взлом са изчезнали парите. По първоначални данни сумата е била взета на два пъти. Жената, срещу която е започнало полицейско разследване е имала достъп до къщата на тъжителката. След като разбрала за спестяванията в “бурканбанк”, първо прибрала половината от парите, а след това и остатъка, като ги вложила в строително-ремонтни дейности. Работата по събиране на доказателства продължава, информира регионалната дирекция.
Срещу  Л.Р./26/ и Х.В./23/ е образувано бързо полицейско производство. Тази нощ полицейски патрул от районното управление в Кърджали задържал двамата мъже  в момент, когато източвали бензинв туба от резервоара на паркирана “Лада” пред жилищен блок.
Бургас. На 5 ноември около 8 часа. в РПУ - Созопол е получено съобщение за възникнал пожар в къща, намираща се на ул. “Н.Й.Вапцаров” в града, собственост на 58 годишен мъж. Пожарът е овладян. Изгорял е дървен навес, както и част от дървената ламперия на приземния, първи и втори етаж на къщата. Причините за възникването на пожара и нанесените щети са в процес на изясняване.
ДНСП. През изминалото денонощие на територията на страната са станали 25 тежки пътно-транспортни произшествия. Двама са загинали, а 24 души са ранени, от тях двама с опасност за живота, сочи статистиката на КАТ-Пътна полиция.


БЮЛЕТИН ОТ 5 НОЕМВРИ

СОФИЯ. Служители на Пето РПУ разкриха и заловиха извършителите на  грабеж посред бял ден в апартамент на ул. “Калиманци”. Криминално проявеният М.В. /24 г./ влязъл в жилището по обяд, през незатворен прозоцер и нападнал 82-годишната собственичка. След употреба на сила, той й откраднал златния пръстен и успял да избяга. Малко по-късно грабителят е бил задържан по дадено описание от жертвата и е отведен в РПУ, след което му е наложена мярка за неотклонение “Парична гаранция”. Криминалистите изясняват и други негови извършени кражби и грабежи на територията на столицата.  Друг “добре познат” на полицията – 18 –годишен младеж от София, с прякор “Екстремиста”, нападнал момче близо до 27-мо училище в ж.к. “Люлин” и след като му нанесъл побой, насила му отнел мобилен телефон, който по-късно оставил в заложна къща. Младежът е заловен от служители на Девето РПУ и е задържан за 24 часа в полицейския арест.
 Служители на столичното Второ РПУ разкриха и заловиха 29-годишният И.С., който позвънил на тел.166 и заплашил с две поставени взривни устройства  - в хотел “Максим” и в сграда на ул. “Г.С.Раковски”. Полицейските служители установили, че заловеният е отправял заплахите си от автомат на БУЛФОН на кръстовище между улиците “Тимок” и “Раковски4. Мъжът е отведен в РПУ-то, срещу него е образувано дознание, наложена му е мярка за неотклонение “Подписка”.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди