изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 11:56 EEST
МАЛЧУГАНИ ОТ СОУ "П.Р. СЛАВЕЙКОВ" ГОТВИХА ПО РЕЦЕПТИ НА ИВАН ЗВЕЗДЕВ    
ОбществоПопулярният от малкия екран кулинар бе гост на училището по повод неговата 95-а годишнина. Баби и майки на възпитаниците на школото пък наредиха кулинарна изложба

В петък в ресторанта на Международния колеж "Албена" в Добрич цареше истинска еуфория. Ученици от началния курс на СОУ "П. Р. Славейков", техните преподаватели, майки и баби трепетно очакваха срещата си с познатия на цяла България от синия екран кулинар Иван Звездев. Визитата му в Добрич бе с помощта на каварненския кмет Цонко Цонев и по повод 95-годишнината на училището.
За да изненадат госта и да покажат колко добри кулинари са добруджанци, майки и баби на малчуганите бяха приготвили различни ястия, питки и десерти и бяха наредили своеобразна кулинарна изложба, която майсторът оцени по достойнство. Пред всички в залата на ресторанта той обеща, че в най-скоро време ще дойде в Добрич с целия си екип, за да снима не едно, а цели 6 предавания. Пред всички високият 164 см гост разкри, че е почитател на добруджанската касиева ракия, която е носил наскоро и на свои познати в Гърция, където спиртното питие също е било високо оценено, както и, че има много добри приятели в Добрич. Пред децата той призна, че като малък е бил доста палав.
Росица Марева - родител на малък славейковец и почитателка на известния кулинар, пък бе подредила изложба от всички излезли броеве  досега на списание "Бон апети", което И. Звездев и екипът му издават.
Сред изненадите, които малките славейковци бяха подготвили на госта, бе и кулинарна надпревара между 4 отбора на четвъртокласниците. Всеки от тимовете се състоеше от по 4 души, като те приготвиха различни рецепти на Звездев, публикувани в списанието "Бон апети". Малчуганите правиха плодова салата, парти - сандвичи, коктейлни рулца от шунка. Именитият готвач наблюдава работата на всички, след което опита от майсторлъка на децата и похвали всички.
Домакините изненадаха звездата от малкия екран, като му показаха, че добре познават неговата биография и едно от малко известните му хобита - любовта към саксофона. По молба на всички в ресторанта Звездев изпълни няколко фрагмента на саксофон, като се извини, че отдавна не е хващал инструмента. Накрая подари на всички деца последния брой на списанието си с автограф. На училището пък дари дъска за рязане, която е била използвана в първото предаване, любима решетъчна китайска лъжица, както и бамбукова бъркалка, донесени чак от Сингапур, където той  няколко години е живял и работил. Децата върнаха жеста, като му подариха папка с рисунки, както и една рецепта за добро майсторство - "1 чаша старание, вълшебство цяла лъжица, труд цяла паница, оригиналност няколко капки, и 100 естетически хапки. За блясък емоция се слага и много чувство се влага, енергия милион се налива и с радостен лъч се разбива, намазва се отгоре с вълнение и се изпича в търпение. Накрая всеки сам си избира как гозбата а консумира". Директорът на училището Георги Георгиев дари на госта за спомен от срещата му със славейковци бутилка отлежало мерло, реколта 1982 г.

Иван Звездев е роден на 12 август 1975 г. в София. От 6-годишен запова да тренира гимнастика и на 12 години се присъединява към известната циркова трупа "Балкански", където изпълнява сложни акробатични номера като двойно салто на височина 4 човешки ръста и много други. "Отказах се от акробатиката по съвет на родителите ми. Завършил съм средно образование, но още като тийнейджър се запалих по готварство" - сподели за читателите на НДТ И. Звездев. По-късно заминава за Сингапур, където работи няколко години и усвоява тънкостите на китайската кухня. След това отива в Аржентина, където остава 3.5 години, там работи в престижни ресторанти и прави подобно на Бон апети тв предаване. Заради носталгия се връща в България и сам с екипа си предлага на бТВ да прави кулинарното предаване, което вече всички познават. Женен, с две деца - Димитър - на 3 години, и Даниела - на 9 години. Съпругата му е собтсвеник на магазин за бельо в столицата. Девизът Звездев е: "Нищо в живота не е невъзможно, ако си достатъчно смел!", което и пожела в края на срещата на малчуганите от СОУ "П.Р. Славейков".

 


Сходни връзки

МАЛЧУГАНИ ОТ СОУ "П.Р. СЛАВЕЙКОВ" ГОТВИХА ПО РЕЦЕПТИ НА ИВАН ЗВЕЗДЕВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди