изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 12:51 EEST
БАЛЧИК СЕ ПОБРАТИМИ СЪС СЛОВАШКИЯ ГРАД СТАРА ЛЮБОВНА    
Европейски съюз

Боряна БОЖИДАРОВА: Договор за приятелство и сътрудничество между Балчик и словашкия град Стара Любовна подписаха градоначалниците Красимир Михайлов и Франтишек Орловски на тържествена сесия на общинския съвет в края на миналата седмица.



 

Контактите между двата града са установени благодарение на инициативата на генералния консул на Словакия в България - Душан Гърбарчин. В тази връзка, миналата година ръководството на Балчик бе на посещение в Стара Любовна.

Делегацията от Словакия, която посети Белия град, бе представена от тамошното ръководство, медии и частни предприемачи в областта на събирането и обработването на сметта, изграждането на пречиствателни съоръжения, бутилирането на минерална вода, туризма и др.

Бъдещото сътрудничество между Балчик и Стара Любовна ще бъде в областта на разрешаването на сходни проблеми между двата града, начините за усвояване на средства от европейските фондове, възможностите за обмяна на кадри в областта на културата и спорта, чрез организиране на съвместни дейности на младежите от Балчик и Стара Любовна.

По време на словашката визита, представител от делегацията е бил на среща в курорта Албена за подписване на договор за обмяна кадри за следващия туристически сезон.

Договор за приятелство и сътрудничество предстои да бъде подписан и с полския град Чешин след като бе ратифициран на редовно заседание на общинския съвет в Балчик. Още в края на август предложението за сътрудничество между двата града е утвърдено отстрана на градския съвет на Чешин.

Кметът на Балчик Красимир Михайлов официално ще уведоми генералния консул на Полша и ръководството на Чешин за взетото решение, като ще бъде предложена дата за бъдеща среща.

 


Сходни връзки

БАЛЧИК СЕ ПОБРАТИМИ СЪС СЛОВАШКИЯ ГРАД СТАРА ЛЮБОВНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди