изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:33 EEST
ГАЛЕРИЯТА ПРЕДСТАВЯ "РАБОТИ ВЪРХУ ХАРТИЯ"    
КултураИзложбата "Работи върху хартия" ще бъде открита днес от 17.30 ч. в Художествената галерия в Добрич. Експозицията е част от съвместен канадско-български проект, който включва изложби в двете държави.

Организатори са Дружеството на пловдивските художници, средното художествено училище за изобразителни изкуства "Цанко Лавренов" в Пловдив, "Centre d-exposition l-imagier" в Отава, а съорганизатор е добричката галерия. В изложбата участват десет канадски и десет български художници, които представят творби, изпълнени в техниката на колажа и лятата хартия. Инициатор за установяване на контакти между по-широк кръг от художници от двете художници е канадката от сръбски произход Ясминка Кукич. Като участник в третия международен симпозиум "Арт колаж 2004", провеждащ се в училището за изобразителни изкуства в Пловдив, тя решава да инициира съвместния проект между Пловдив, Добрич и Отава. Планирано е през 2006 г. изложбата да гостува и в Канада.
 


Сходни връзки

ГАЛЕРИЯТА ПРЕДСТАВЯ "РАБОТИ ВЪРХУ ХАРТИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди