изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:37 EEST
Д. НИКОЛОВА ПРЕДСТАВИ ПРОБЛЕМИТЕ НА ДОБРИЧ ПРЕД НАРОДНИТЕ НИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ    
ОбществоКметът на Добрич Детелина Николова представи вчера проблемите на града ни пред народните представители от Добрички избирателен район.

На срещата присъстваха всички депутати, кметският екип, областният управител Динчер Хаджиев и заместникът му д-р Евгения Георгиева. Градоначалникът на Добрич връчи на народните избраници материал с проблемите, които хората чакат да бъдат решени. Той съдържа характеристика на общинската икономика, от която става ясно, че за две години, откакто Д. Николова е кмет, безработицата е намаляла от 11,42 процента на 5,92 на сто. Това означава, че в Добрич има икономическо развитие, че са навлезли капитали, т.е. създадени са условия за разкриване на работни места, подчерта кметът. Тя представи и План за развитие 2007-2013 г.
Като основен проблем за града ни, а и за цялата област, Д. Николова посочи рехабилитацията и реконструкцията на канализационната мрежа. Загубите на вода от около 80 процента водели до високата й цена, до рушене на общинската инфраструктура. В Добрич ежедневно имало средно по две аварии. Кметът запозна народните представители с проблема с дълга на ВиК и ги призова за съдействие при решаването му.
Като сериозни проблеми кметът посочи незастроените вече от над 20 години междублокови пространства, създаването на достъпна среда за хората с увреждания, изчерпването на възможностите на дублиращия колектор. Д. Николова представи и сериозните проекти, по които общината очаква финансиране. С единия от тях ще бъдат решени проблемите на индустриалната зона на Добрич. Общината кандидатства с проект пред ФАР на обща стойност 472 542 лева, който предвижда подобряване на водоснабдяването и канализацията, изграждане на осветление, на тротоари. Търси се финансиране и за довършване ремонта на спортните зали и тяхната газификация, за газификацията на Художествената галерия, училища и детски градини. Поставен бе и проблемът с плувния басейн, за чието възстановяване ще са нужни 2 млн.лв. Д. Николова подчерта нуждата от още средства  за почистване на дерето, посочи проблемите в културата и образованието, като подчерта необходимостта от ново виждане по отношение на спонсорството в тези дейности.
Народният представител Енчо Малев сподели, че е добре тези срещи да са периодични и на тях да се отчита кой депутат какво е свършил. Той изчисли, че за реализацията на посочените от кмета проекти са необходими около 100 млн. лв. Николай Камов призова предложенията за финансиране на проекти от бюджета за следващата година да бъдат внесени не по партии, а от всички народни представители от Добрички избирателен район. Той поиска всеки народен представител да помогне в сферите, в които има лични контакти. Николай Камов връчи на Д. Николова диск с национална програма за електронно здравеопазване, която вече е представена пред министъра на здравеопазването Радослав Гайдарски и вицепремиера Ивайло Калфин. Народният представител Мима Василева приветства срещата, като изрази надежда и кметовете на останалите общини в областта да се заразят от нея. Евтим Костадинов препоръча общината да има програма за развитие на малкия и среден бизнес, с цел привличане на инвестиции и разкриването на нови работни места. Според депутата Ясен Пенчев, трябва да се търси такъв инвеститор, който да превърне Добрич в център на селскостопански район. НДТ

 


Сходни връзки

Д. НИКОЛОВА ПРЕДСТАВИ ПРОБЛЕМИТЕ НА ДОБРИЧ ПРЕД НАРОДНИТЕ НИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди