изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:42 EET
АТАНАС РАДИНОВ ЗАВЪРШИ КАТО №1 С 6750 ТОЧКИ    
СпортТурнирите по тенис на корт за любители от тазгодишната верига на клуб "Добрич" вече са история. Последният 11-и турнир бе спечелен от Радослав Петков, който на финала постигна победа над водача в ранглистата и краен победител Атанас Радинов.

 Петков триумфира след 7:4 гейма над Радинов, но великолепното му представяне започна на четвъртфиналите. Там той отстрани с 6:3 гейма Стефан Трифонов, който е първи в ранглистата на България при състезателите до 12-годишна възраст. На полуфинала Радослав взе ценна победа над Светломир Станев, който е един от най-силните тенисисти в републикански мащаб и един от малкото с класация и в международната ранглиста за любители. Побеждава го с 6:4 гейма. Общо 22 привърженици на най-аристократичния спорт се включиха в турнира на кортовете на "Простор" в Добрич. Това бе турнирът на изненадите. Първо Стефан Трифонов от Каварна детронира победителя в миналогодишния турнир Милен Павлов с 6:4 гейма. След това Боян Маринов победи Николай Ганов в инфарктен мач, завършил с тайбрек 7:6 гейма /7:5 точки в решителната част/. За първи път Георги Стефанов достигна до полуфинал, надигравайки Кирил Манолов с 6:4. Като изненада може да се отчете и факта, че името на крайния победител е Радослав Петков, който винаги е сред най-силните, но за първи път печели турнир от тази верига.

В крайното класиране за годината начело е Атанас Радинов с 6750 точки. Втори е Милен Павлов с 5830 точки, а с победата си в този турнир Радослав Петков си осигури бронзов медал с общ актив от 5250 т.

Тази събота тенис-клуб "Добрич" организира турнир на майсторите, който няма отношение към крайното класиране от тенис-веригата. На турнира са поканени осемте най-добре представили се тенисисти за 2005 година: Атанас Радинов, Милен Павлов, Радослав Петков, Сергей Владов, Николай Ганов, Марио Братоев, Тихомир Тинев и Борислав Стоянов.

При двойките титлата стана притежание на Радослав Петков, който в тандем с Николай Ганов спечели и двойковия турнир в неделя. Р. Петков събра общо 3370 точки. Втори е Атанас Радинов с 3150, а Борислав Стоянов остана трети с 2870 точки. НДТ

 


Сходни връзки

АТАНАС РАДИНОВ ЗАВЪРШИ КАТО №1 С 6750 ТОЧКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди