изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:00 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурност През изминалото денонощие на територията обслужвана от РДВР гр.Добрич са регистрирани  6 криминални престъпления и произшествия.

 1. На 07.11.2005 г. в РПУ Каварна е получено съобщение за това, че от склад намиращ се в района на вилна зона гр.Каварна е извършена кражба на рула с изолационна хартия.
 След получаване на сигнала служители на РПУ Каварна са предприели незабавни оперативни мероприятия в резултат на които е установен 40 год. жител на с.Българево общ.Каварна, заподозрян в извършване на престъпното деяние.
 След установяване на лицето, изолационния материал е иззет от служители на полицията и ще бъде върнат на собствениците.
 Материалите по случая се подготвят за бързо полицейско производство, тъй като деянието на заподозряното лице е престъпление по чл.195 ал.1 от НК.
 2. На 07.11.2005 г. в Първо РПУ е получено съобщение за това, че в края на м.октомври 2005 г. в гр.Добрич неизвестно лице от щанд в магазин, намиращ  се в  централната част на гр.Добрич е извършил кражба на мобилен телефон, собственост на продавача.
 По случая работят служители на Първо РПУ, образувано е полицейско дознание.
 Във връзка с горния случай РДВР Добрич за пореден път предупреждава търговските работници да не оставят без необходимия надзор щандовете си със стоки, касовите апарати и входовете към складовете помещения на съответните търговски обекти.
 3. На 07.11.2005 г. в гр.Добрич неизвестно лице чрез взлом е влязло в частен дом в района на жк "Балик" и е извършило кражба на златни  и сребърни накити с общо тегло 25 грама и мобилен телефон.
 По случая работят служители на Първо РПУ, провеждат оперативни мероприятия за установяване и задържане извършителя на престъпното деяние, образувано е  полицейско дознание.

На територията, обслужвана от РДВР са  регистрирани 4 ПТП с материални щети.
  От служители на РПУ Балчик е установен 19 годишен  водач от гр.Балчик, който управлявал лек автомобил "Опел" след употреба на алкохол над 1,2 промила. Техническото средство, с което е изпробван е отчело 1,8 промила алкохол в издишвания от водача въздух.
 По случая е образувано полицейско дознание, тъй като деянието на водача е престъпление по чл.343 Б ал.1 от НК.

 Поделенията на РЗ ПАБ са участвали в гасенето  на 2 пожара.
 - на 07.11.2005 г. около 16.30 ч. в РС ПАБ Каварна е получен сигнал за пожар в гараж в гр.Каварна. Пожара е погасен от дежурен екип на РС ПАБ Каварна. Унищожени са 4 кв.м. от покривната конструкция на постройката и входна врата. Спасени са къща и помощна постройка намиращи се в непосредствена близост до горящия гараж.
 Причините довели до възникване на пожара е неправилно боравене с открит огън.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди