изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:36 EEST
ОБЩИНА КАВАРНА ОТЧЕТЕ УСПЕШНО ПЪРВИЯ СИ ПРОЕКТ СЪС СОЦИАЛНА НАСОЧЕНОСТ    
НовиниВчера община Каварна отчете успешното приключване на проект "Повишаване на младежката заетост в община Каварна и/чрез подобряване на условията за квалификация в учебния център".

Ръководителят на проекта арх. Татяна Нейкова представи пред гостите накратко самия проект, каято изтъкна, че това е първият проект на община Каварна, който е иницииран от общинската администрация. "Първоначално се спряхме на 18-29 годишни младежи от общината трайно безработни и без никакви трудови умения и навици, но впоследствие разширихме кръга на бенефициентите до 35 години, тъй като се оказа, че няма достатъчно подходящи младежи. Общо 30 души се включиха в строително-монтажните работи на Междуучилищния център. В началото нямаше интерес и едва ли не на интервютата, които провеждахме младите хора си признаваха, че идват почти като по задължение, но накрая останаха много доволни от наученото и естествено и заплащането на труда им. В резултат на този проект сме подали документи и за лицензиране на квалификационния център на Междуучилищния център. Самият проект бе реализиран в рамките на 7 месеца, като безработните младежи бяха заети 5 месеца. Смятам, че постигнахме една от основните цели - подобряване на социалния им статус и увеличаване на възможностите за равнопоставеност и успешен достъп на пазара на труда" - разказа арх. Нейкова.
Проектът бе на стойност 50 665 евро, като участието на общината възлиза на 5 340 евро. Енчо Енчев от областното представителство на Изпълнителната агенция на Министерството на труда и социалната политика даде много висока оценка на проекта, като подчерта, че Каварна е единствената община в областта реализирала проект с насоченост към убно звено.
 


Сходни връзки

ОБЩИНА КАВАРНА ОТЧЕТЕ УСПЕШНО ПЪРВИЯ СИ ПРОЕКТ СЪС СОЦИАЛНА НАСОЧЕНОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди