изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:53 EET
E.ON СЕ ПОДГОТВЯТ ЗА ЛИБЕРАЛИЗАЦИЯ НА ЕНЕРГИЙНИЯ ПАЗАР    
ИкономикаНемският собственик на енергоразпределителни дружества Варна и Горна Оряховица стартира програма за доброволно напускане на работещите в системата на двете дружества, подобно на БТК

От 01.07.2003 год. някои клиенти имат право сами да определят от кое разпределително предприятие да си доставят електроенергия, а от 01.07.2007 год. тази възможност ще бъде предоставена на всички клиенти, съобщават от пресслужбата на новия собственик на енергоразпределително дружество Варна, в чийто район влиза и Добрич. Е.ОН България също се подготвя за предстоящата конкуренция, за да може да предлага на своите клиенти евтини и отговарящи на техните изисквания услуги. Освен това Законът за енергетиката предвижда в рамките на т. нар. разделяне по лицензии отделяне на продажбите от поддръжката на мрежите. Това означава, че към 01.01.2007 год. съществуващите дружества Е.ОН България, Електроразпределение Варна и Електроразпределение Горна Оряховица ще имат нова структура. Под един покрив ще работят три нови предприятия: едно - за продажби, едно - за поддръжка на мрежите и едно предприятие за услуги, в което ще бъдат обвързани най-важните централни и пресичащи се функции. Дружествата за продажби и за поддръжка на мрежите ще имат девет регионални представителства. В настоящото си състояние без прилагане на сериозни оптимизиращи и преструктуриращи мероприятия дружествата няма да бъдат достатъчно подготвени за предстоящата конкурентна ситуация.
Напредващата либерализация на енергийния пазар обаче налага и приспособяване на настоящия твърде голям персонален ресурс към конкурентноспособно ниво. Е.ОН България осъзнава своята социална и обществена отговорност и ще формира този процес по социално поносим начин. Е.ОН България сключи споразумение с представените в предприятията синдикати, което дава възможност на всеки служител на двете електроразпределителни дружества в рамките на изготвена програма да напусне доброволно предприятието срещу заплащане на фиксирано обезщетение. Големината на това обезщетение зависи от стажа в енергийния сектор и от възрастта на служителя и може да стигне до 17,5 месечни заплати. Всички служители, които се интересуват от програмата, могат да се кандидатират за участие в нея при своя работодател от началото на декември до средата на януари. Освен обезщетенията, участниците в програмата ще получават допълнителни консултации и други видове подпомагане.
Е.ОН България ще предприеме необходимите мероприятия за оптимизиране на персонала изключително в рамките на програмата за доброволно напускане: в тази връзка няма да бъдат обявявани предизвикани от фирмата съкращения.
Приспособяването на персонала е следваща крачка в рамките на програмата за преструктуриране, с която нашите предприятия ще бъдат подготвени за конкурентния пазар. Е.ОН България продължава да преследва своята цел - да стане водещото българско енергийно предприятие.
 


Сходни връзки

E.ON СЕ ПОДГОТВЯТ ЗА ЛИБЕРАЛИЗАЦИЯ НА ЕНЕРГИЙНИЯ ПАЗАР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди