изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:16 EEST
Премиерът Станишев получи 390 хиляди евро, дарени от султана на Оман за възстановяване на Томбул джамия в Шумен    
НовиниСофия. Министър-председателят Сергей Станишев прие делегация, водена от Салим Ал Риями, посланик на Оман за България със седалище във Виена, съобщи правителствената информационна служба. По време на срещата премиерът получи дарението на султана на Оман Кабус бен Саид в размер на 390 хиляди евро за възстановяване на историческата Томбул джамия в Шумен.

Меморандум за предоставянето му беше подписан от посланика Салим Ал Риями и директора на Дирекция “Вероизповедания” в МС Иван Желев.
"Приемаме дарението като признание, че България може да бъде пример за етническа толерантност", изтъкна по време на срещата премиерът Сергей Станишев. Той благодари за предоставената помощ за ремонта на Тумбул джамия в Шумен, която е световно известен паметник на културно-историческото наследство на страната ни.
Министър-председателят и посланикът на Оман обсъдиха развитието на двустранните отношения като се обединиха около мнението, че потенциалът особено в икономическите връзки е голям и тази визита ще спомогне за реализирането му. Според тях двете страни могат да си бъдат още по-полезни, тъй като Оман е фактор за стабилност в района на Персийския залив, а България – в района на Югоизточна Европа, като тази роля ще нарасне с приемането й за пълноправен член на ЕС през 2007 г.
От следваща година Оман изпраща постоянен дипломатически представител в България, стана ясно по време на срещата. Това, според премиера Сергей Станишев, е още едно доказателство, че инвестиционният климат у нас се подобрява и перспективите за развитието на икономическите отношенията между България и Оман са отлични. За това ще работят и назначените почетни консули – в София Стоян Денчев с консулски окръг България, и в Маскат – Мунир Ахмед Сулайман с консулски окръг Султаната Оман.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Премиерът Станишев получи 390 хиляди евро, дарени от султана на Оман за възстановяване на Томбул джамия в Шумен | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди