изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:06 EEST
МАЛУГАНИ ПОЛУЧИХА НАГРАДИ ЗА ЕСЕ И РИСУНКА    
Културав конкурса "Жената в творчеството на Йовков - неспокойна и търсеща любовта". Специалното отличие за плакат е за Мариела Петрова от Козлодуй

Носителите на наградите от конкурса за есе и рисунка станаха известни вчера. Най-добрите детски рисунки са подредени в изложба във фоайето на община Добрич. Това бе второто издание на конкурса "Жената в творчеството на Йовков - неспокойна и търсеща любовта", организиран от Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата, община Добрич, Историческия музей и Центъра за работа с деца.
При авторите на есета в първата възрастова група първа награда получава Радослава Георгиева /ФСГ "Васил Левски" в Добрич/, втора - Петя Кирова /СОУ "Й.Йовков" в Тервел/, а трета не се присъжда. Във втората възрастова група на първо място е Виктория Пламенова, на второ - Катрин Гендова, а на трето - Даниел Шарбанов. И трите деца са възпитаници на Частното езиково училище "Малкият принц" във Варна.
Носител на специалната награда за плакат в конкурса за рисунка е 12-годишната Мариела Петрова от Козлодуй. Нейната творба е отпечатана на постер. В този раздел голямата награда за колекция е присъдена на студиото по изобразително изкуство към Дома на енергетика в Козлодуй с ръководител Галина Янакиева. В първата възрастова група на първо място е Кирил Пачелски /Козлодуй/, на второ са Боряна Тодорова /СОУ "Д.Габе" - Добрич/ и Елица Джендова /Школата по изобразително изкуство към ЦРД/. Трети са Веселейла Янакиева /Козлодуй/ и Теодора Ганчева /ЦРД/. Поощрения получават Ивона Христова /Козлодуй/, Магдалена Петрова /СОУ "Д.Габе" в Добрич/ и Нона Тасева /ЦРД/. Патриция Илиева от Хуманитарната гимназия в Добрич е носител на първа награда във втората възрастова група. Втора е Симона Дединска /ЦРД/, а трети - Силвия Христова /Козлодуй/ и Гюнсел Ахмед и Ерсан Джелян от силистренското село Зафирово, които участвали с обща рисунка. Маринела Колева /ОДК в Тервел/ и Мая Георгиева /с. Зафирово/ получават поощрителни награди. Поощрителна награда за най-малък участник получава Стела Тодорова от Козлодуй. В третата възрастова група на първо място е Елена Илчева от Пловдив, на второ - Ивелина Лакова от Плевен, а на трето - Александрина Методиева от Пловдив.
 


Сходни връзки

МАЛУГАНИ ПОЛУЧИХА НАГРАДИ ЗА ЕСЕ И РИСУНКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.40 секунди